În sfârșit! Vom avea refugiu pentru călători la ieșirea din Luduș spre Chețani

Între două…

… nu te plouă, se spune, într-o anumită situație, apelând la înțelepciunea populară. Desigur, cu condiția elementară de a avea deasupra capului o umbrelă de calitate. Prin extindere, în cazul nostru putem spune că între două firme, una din Chețani și alta din Luduș nu te plouă atunci când stai într-o stație de autobuz aflată pe ruta Tîrgu Mureș – Cluj-Napoca. Desigur, și aici cu condiția să aștepți începerea călătoriei în stația aflată la ieșirea din orașul Luduș spre Chețani. Povestea, una serioasă, reală și benefică pentru călătorii de pe ruta amintită începe într-o zi mohorâtă în care ploaia și vântul în rafale îi chinuia pe călătorii înfrigurați care căutau o minimă protecție sub streșinile caselor din apropiere.

 

O idee benefică

 

Era ziua în care Molnar Eugen, directorul general al firmei Poli Izo Construct, se deplasa la prietenul său Dee Lascău Iuliu, administrator al firmei SC Diana Trans SRL din Chețani. Acum, nici nu mai contează cine a venit cu propunerea construirii unui refugiu pentru călători pe DN 15 E60 în zona amintită. Important este că după puțină vreme cei doi au anunțat Primăria orașului Luduș că au intenția să finanțeze lucrările de amenajare a unei stații de autobuz, un refugiu pentru transportul interjudețean, situat pe strada Republicii, la ieșirea din oraș spre Cluj-Napoca.

Intenția inițială s-a concretizat într-un deviz de lucrări în valoare de 36.027 lei, cu TVA, un proiect tehnic și un proiect de hotărâre prezentat Consiliului local. Evident, toată documentația a fost valorificată într-un Contract de sponsorizare încheiat între reprezentanții celor două firme și primarul Cristian Moldovan, cu respectarea condițiilor impuse de Legea nr. 32/1994, a sponsorizării, Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale și Legea 215/2001 a administrației publice locale. Aleșii locali au aprobat proiectul de hotărâre, după care s-a realizat construcția. În scurt timp, lucrările vor fi încheiate cu realizarea iluminatului și montarea pereților din plexiglas, după care refugiul va oferi condiții civilizate pentru călători.

 

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.