fbpx

Inaugurarea capelei mortuare din Bălăușeri

„Vă urez bun venit domnului vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, domnului Kovacs Levente, domnilor preoți, doamnelor și domunilor consilieri, reprezentanților presei și tuturor cei care ne-au onorat cu prezența în această zi minunată la inaugurarea oficială a capelei mortuare din Bălăușeri!

O necesitate formulată cu mulți ani în urmă a devenit acum realitate. Aveam nevoie de un loc menit să înlocuiască camera mare a familiei îndoliate. Capela , este un loc în care viața se întâlnește cu moartea, durerea întâlnește împăcarea, o ultimă stațiune pentru decedații noștri, un sanctuar de rămas-bun.

Tradiția înmormântărilor se stinge încet, cultul morții este în declin, chiar dacă în trecut aceste tradiții îi ajutau pe cei îndoliați să proceseze durerea.  

Prezența noastră și contactul fizic ajută mai mult dacât cuvintele rostite. În viitor să fim alături de cei îndoliați cu condoleanțe. Noi am creat o oportunitate pentru aceast prilej prin construirea capelei mortuare!

Satul Bălăușeri este un exemplu viu al faptului că mai multe națiuni și confesiuni pot trăi în pace, formând o comunitate puternică. Nimic nu o dovedește mai bine, decât prezența reprezentanților celor 4 culte principale din Bălăușeri. Să fie această clădire un loc de rămas bun pentru noi toți, indiferent de religie și naționalitate, să  reconstruim împreună tradiția înmormântării și, între timp, să  construim și să întărim comunitatea satului!

Această clădire este un pilon deosebit de important în ceea ce privește  dezoltarea localității Bălăușeri, este realizarea unei nevoi reale, care sperăm să fie urmată de multe altele, deoarece avem multe planuri și mai multe proiecte câștigate în Bălăușeri:

  • Se fac ultimele retușuri la reabilitarea Căminului Cultural,
  • In construcția rețelei de canalizare am întâmpinat probleme din cauza lipsei de materiale și a scumpirilor excesive, dar încercăm să găsim soluții și sperăm ca sistemul să fie funcțional până în primăvară.
  • Zilele trecute am câștigat un proiect pentru alimentarea cu apă a localităților Bălăușeri  și Chendu. Profitând de ocazia că este prezent și președintele consiliului județean , în numele comunei Bălăușeri , aș dori să vă mulțumesc pentru sprijin și îndrumări, alimentarea cu  apă potabilă este cea mai urgentă problemă a comunei noastre, din cauza lipsei precipitațiilor, multe fântâni s-au secat și mai multe gospodării au rămas fără apă,

Avem mai multe proiecte aflate in evaluare :

  • Reabilitarea dispensarului uman
  • Reabilitarea sediului Primăriei ,
  • Construirea pieței Agroalimentare,
  • Construirea unei creșe moderne,
  • Reabilitarea energetică  a scolii gimnaziale din Bălăușeri ,
  • Modernizarea iluminatului public şi
  • construirea unei piste de biciclete între Bălăușeri  și Chendu sunt în faza de pregătire proiect!

Din fonduri proprii schimbăm acoperișul grădiniței, amenajăm noi săli de grupă și înființăm o grupă cu program prelungit!

Toate aceste lucrări și proiecte nu ar fi fost posibile fără ajutorul conducerii județene,  fără sprijinul consilierilor locali,  fără munca persistentă a colegilor din primărie și fără  perseverența și sprijinul locuitorilor comunei, pentru care țin să le mulțumesc tuturor. Vă mulțumim pentru perseverență și încredere în noi. Lucrând  împreună, vom realiza multe!” a anunțat primarul comunei, Varga Adorján.

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW