Încă o premieră anunțată de Alina Nelega la Național

teatrul national targu muresConsultantul artistic al Teatrului Naţional din Târgu Mureş, regizorul Alina Nelega, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, premiera tragicomediei ‘Portughezul’, scrisă de Zoltan Egressy, care s-a jucat începând din 1998 pe mai multe scene europene.

Nelega a spus că ‘Portughezul’ se înscrie în tradiţia de interculturalitate a instituţiei, ‘teatrul fiind mediul ideal pentru dialog’, arătând că piesa lui Zoltan Egressy a avut 46 de premiere începând din 1998 şi a înregistrat un mare succes la public. Potrivit Alinei Nelega, în România spectacolul ‘Portughezul’ a mai fost montat la Baia Mare şi Brăila.

Regizorul spectacolului, Kincses Elemer, a arătat în acelaşi cadru că spectacolul descrie o poveste aparent banală, însă cu un mesaj clar, şi că spera ca publicul ‘să râdă mult, să se plângă puţin şi cel mai mult să se gândească’.

Alina Nelega a mai spus că Teatrul Naţional din Târgu Mureş şi-a propus să invite la reprezentaţiile pieselor contemporane şi autorii acestora, care să aibă ocazia unui dialog cu publicul , iar Zoltan Egressy va fi prezent la spectacolul din 19 iunie.

Piesa tradusă de Réka Csûrös beneficiază de o distribuţie ‘complexă şi foarte bună’ şi va avea premiera vineri seară, de la ora 19,30, la Sala Mică a Teatrului Naţional din Târgu Mureş. Din distribuţie fac parte Ioana Decianu, Dan Rădulescu, Nicolae Cristache, Alexandru Pavel, Liviu Pancu, Tiberius Vasiniuc, Erika Domokos, Ion Vântu, Cristina Holtzli şi Bianca Fărcaş. Regia artistică este semnată de Kincses Elemér, Scenografia de Cristina Grigoraş, iar Regia tehnică este asigurată de Puiu Varga.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.