fbpx

Incendii la Sâmbriaș și Ibănești în această noapte

Ieri, 20 ianuarie, în jurul orei 23:20, un incendiu s-a produs la hornul unei case din localitatea Sâmbriaș, comuna Hodoșa, strada Principală.
Au intervenit pentru lichidarea incendiului pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Miercurea Nirajului. A fost vorba despre un incendiu produs în interiorul hornului, acesta a fost lichidat înainte să se propage.

În această dimineață, în jurul orei 01:05, un incendiu s-a produs la acoperișul unei case de locuit din localitatea Ibănești, strada Principală.
S-au deplasat de urgență la locul solicitării pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Hodac, Ibănești și Gurghiu. A fost vorba despre un incendiu produs la hornul și acoperișul casei de locuit cu pericol de propagare la întreaga casă. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, acesta s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ doi metrii pătrați.

ISU Mures

Foto: Arhiva

Avand in vedere faptul ca iarna trecuta au fost inregistrate mai multe incendii la imobile, pompierii fac cateva recomandari pentru prevenirea unor evenimente. Totodata, salvatorii atrag atentia si asupra faptului ca exista riscul unor intoxicatii cu monoxid de carbon. Pentru a avea o iarna linistita, pompierii va recomanda sa tineti cont de urmatoarele masuri de siguranta:

-asigurati curatarea, verificarea si repararea (daca este cazul) a sobelor si cosurilor de fum de catre personal specializat;

-asigurati verificarea integritatii aparatelor si mijloacelor de incalzire electrice de catre personal specializat si autorizat si evitati folosirea improvizatiilor;

-nu folositi decat materialul combustibil pentru care a fost destinata soba si evitati supraincarcarea acesteia;

-nu folositi soba decat cu usita inchisa;

-asezati o tavita metalica in fata sobei, in dreptul usitei;

-nu asezati in apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;

-stingeti focul din soba si decuplati aparatele de incalzire electrica inainte de a parasi locuinta;

-nu asezati materiale combustibile pe mijloacele de incalzire electrice;

-nu lasati copii nesupravegheati cu focul aprins in soba ori aparate electrice de incalzire in functiune.

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW