fbpx

Incendiu de vegetatie uscată pe o suprafata de 2 hectare pe Valea paraului Ilva

Incendiu de vegetatie uscată pe o suprafata de aproximativ 2 hectare, langa fondul forestier in localitatea Lunca Bradului, pe Valea paraului Ilva.

Intervin pompierii militari din cadrul Garzii de Interventie Toplita, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Deda, Detasamentul Reghin, personal din cadrul Ocolului Silvic Lunca Bradului si personal din cadrul SALVAMONT Mures.

Situatia este in dinamica, revenim cu detalii.

La fata locului se deplaseaza si pompierii voluntari din cadrul SVSU Lunca Bradului.

Este o interventie foarte dificila, in zona bate vantul iar incendiul se manifesta pe un versant inclinat cu o diferenta de nivel de aproximativ 200m.

Zona este foarte greu accesibila, motiv pentru care salvatorii pot interveni doar la pas.

De la ora anunțării evenimentului se lucrează continuu, până în acest moment, au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului pompierii militari din cadrul ISU Mureș cu 26 de cadre militare, ISU Harghita cu 8 cadre militare, 8 pompierii voluntari din cadrul SVSU Lunca Bradului, 25 de persoane din cadrul Ocolului Silvic Lunca Bradului și 7 persoane din cadrul SALVAMONT Mureș.
În urma incendiului au fost afectate aproximativ 2ha de vegetație uscată, fond forestier și pășuni alpine. A fost o intervenție foarte dificilă din cauza vântului, a terenului greu accesibil și foarte înclinat, salvatorii fiind nevoiți să ia la pas fiecare metru pătrat, aceștia neputând fi ajutați de tehnica de intervenție sau de utilaje.
În momentul de față incendiul este localizat, acesta încă se manifestă cu mici focare fumegânde atât subteran cât și la suprafața terenului. La fața locului sunt 28 de salvatori care intervin pentru lichidarea incendiului.

Foto Facebook: Mureșul Nostru

@punctul.ro

Incendiu de vegetatie uscată pe o suprafata de 2 hectare pe Valea paraului Ilva

♬ sunet original – Punctul

Video si Foto: Isu Mures

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW