fbpx

Incendiu violent la un depozit de materiale plastice din Sovata!

Pentru lichidarea unui incendiu violent izbucnit, duminică seara, la un depozit de materiale plastice din Sovata au intervenit nouă autospeciale aparţinând ISU din  Târgu Mureş, Sovata şi Reghin, şi din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Sovata, Ghindari, Eremitu, Sângerogiu de Pădure şi Miercurea Nirajului. Incendiul a fost anunţat în jurul orei 20,30, la o hală de circa 400 de metri pătraţi în care se află deşeuri de materiale plastice. Potrivit cpt, Cristian Virag, purtător de cuvânt al ISU Mureş pompierii militari şi cei ai serviciilor voluntare au reuşit localizarea focului, împiedicând astfel extinderea la halele din apropiere. cauzele izbucnirii incendiului nu au fost stabilite încă.

La locul solicitării au fost direcționate o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Punctului de Lucru Sovata, o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Detașamentului de Pompieri Tg-Mureș, o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Detașamentului de Pompieri Reghin, o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Gărzii de Intervenție Miercurea Nirajului, două autospeciale cu apă și spumă aparținând S.V.S.U Sovata, o autospecială aparținând S.V.S.U Eremitu, o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând S.V.S.U Sângeorgiu de Pădure, o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând S.V.S.U. Ghindari iar în sprijin a fost trimisă și grupa operativă a inspectoratului.
După executarea recunoașterii s-a constatat că incendiul a cuprins în întregime hala cu o suprafață de aproximativ 800 mp.
S-a intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului concomitent cu protejarea vecinătăților, având în vedere condițiile meteo cu vânt puternic. După aproximativ șapte ore incendiul a fost stins în totalitate.
În urma incendiului a ars hala în totalitate, în care se aflau aproximativ șase tone de materiale reciclabile și o presă de balotat. Au fost salvate o instalație de debitat bușteni și aproximativ 4 mc de cherestea aflată în apropierea halei incendiate.
La intervenție au participat 3 ofițeri, 18 subofițeri și 25 de voluntari din cadrul serviciilor voluntare. Sursa probabilă a producerii incendiului a fost un scurtcircuit electric iar dezvoltarea a fost una rapidă datorită vântului puternic.

Sursa Agerpres si ISU Mures

EM

Comentează cu Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Punctul

FREE
VIEW