Încep lucrările la Podul peste râul Mureș

 

 

Încep lucrările la Podul peste râul Mureș. Circulația rutieră NU va fi afectată!

Podul peste râul Mureș, cel care asigură legătura dintre cartierul Unirii din Tîrgu Mureș și municipiu, legătura DN 15E, precum și a comunelor limitrofe cu orașul, urmează a intra în reparații capitale. Astfel, vineri, 7 septembrie 2018, este programată vizita de lucru în vederea predării amplasamentului societății care va executa lucrarea.

Constructorul va avea de reabilitat lungimile reale totale ale podului, pasajului şi a rampelor de acces: 626,00 m, suprafaţa totală a lucrării: 11.700 mp. În prima etapă programată, se vor efectua lucrările de consolidare a structurii.

Aceste sunt necesare deoarece de-a lungul timpului au apărut degradări și defecte majore, infiltrații puternice ce necesită executarea unor reparații obligatorii, diferențiate în funcție de constatările din teren.

Municipiul Tîrgu Mureș beneficiază de finanțare prin Programul național de dezvoltare locală (PNDL) 2017-2020 – subprogramul Regenerare urbană a municipiilor și orașelor – Domeniul realizare/reabilitare de poduri, podețe pasaje sau punți pietonale pentru obiectivul “Reparație capitală pod peste râul Mureș cu pasaj superior peste linia CF Deda-Tîrgu Mureș – strada Călărașilor” – valoare totală (inclusiv TVA): 13.585.309,26 lei. Durata contractului este de 36 de luni, începând cu data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

 

sursa Claudiu Maior

Comentează cu Facebook