fbpx

Începând cu luna martie, caravana mobilă pentru screeningul cancerul de col uterin va merge la marii angajatori din regiunea Centru

Sărbătorim împreună femeile din viaţa noastră!

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va merge, începând cu luna martie, lună dedicată femeii, la marii angajatori din regiunea Centru.
Din grijă pentru sănătatea femeii, le invităm pe femeile din grupul ţintă 24-29 de ani să-şi ofere darul sănătăţii şi să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou, program dedicat promovarii prevenţiei şi depistării precoce a cancerului de col uterin.
Pentru că e Luna Femeii, pe lângă a sărbători, recomandăm femeilor să aibă grijă de sănătatea lor şi să vină la testarea gratuită pentru screeningul cancerului de col uterin, mergând pe principiul că este mult mai uşor să prevenim o problemă de sănătate decât s-o tratăm.
„Doamnelor și domnișoarelor este momentul să vă oferiți un cadou pentru sănătatea proprie dar și pentru familia dumneavoastră! Echipa noastră de management și de medici vă oferă toată atenția și cunoștiințele medicale pentru a preveni această gravă maladie! Mulțumesc firmelor mureșene interesate de activitățile proiectului nostru și pentru faptul că au înțeles importanța acestui mare proiect de sănătate pentru comunitatea noastră dar și pentru fiecare dintre noi!”, a declarat Sef Lucrări Dr. Cosmina Cristina UZUN, Manager Proiect.

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin a ajuns deja, într-o primă vizită, la Kastamonu Romania, Reghin, Rusan Textile SRL Nazna urmând şi alte vizite ale caravanei în perioada următoare.
Facem un apel, pe această cale, către toţi marii angajatori din judeţul Mureş şi din celelalte judeţe din Regiunea Centru să ofere femeilor angajate un dar al sănătăţii şi să solicite caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin în vederea testării gratuite Babeş-Papanicolaou.
Toate acţiunile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru”(cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.
Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.200 de femei din regiunea Centru, dintre care minim 50% aparțin grupurilor vulnerabile.
Proiectul derulat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, dedicat promovarii preventiei si depistarii precoce a cancerului de col uterin, pledeaza pentru a atrage atenţia autorităţilor publice asupra importanţei derulării unui screening de col uterin la nivel regiunii Centru, de a creşte numărul femeilor care se duc regulat la controale medicale şi care conştientizează importanţa depistării precoce a cancerului, precum şi de a influenţa percepţiile şi atitudinea societăţii pentru a schimba obiceiurile şi comportamentele membrilor săi.

Manager Proiect
Şef Lucrări Dr. Cosmina Cristina UZUN

Mariana MOLDOVAN-NEGOIŢĂ
Expert IEC

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureș
Str. Gh. Marinescu, nr. 50, Târgu Mureș, 540136
Telefon: +40-265-21 21 11 / Fax:+40-265-21 57 68
www.spitalmures.ro

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW