Începe construcția unei rețele de încărcare pentru mașini electrice inclusiv în zona Târgu Mureș

E.ON și MOL vor dezvolta, în România, o rețea națională de 40 de stații de încărcare a vehiculelor electrice, acordul de finanțare fiind semnat astăzi la Tallin, confirmând astfel informațiile transmise în premieră de Profit.ro la finalul lunii iunie. Acordul a fost semnat de reprezentanții consorțiului NEXT-E cu INEA (Innovation and Networks Executive Agency) și vizează construirea unei rețele de 222 stații de încărcare pentru mașini electrice în șase țări din Europa Centrală și de Est, între care și România. Proiectul aparține consorțiului NEXT-E, un parteneriat între patru companii de top din cadrul sectoarelor de electricitate, petrol și gaze naturale cărora li s-au alăturat producători de autovehicule pentru a crea o rețea interoperabilă de stații de încărcare a autovehiculelor electrice, ca alternativă viabilă la autovehiculele echipate cu motoare cu ardere internă.

Stațiile de încărcare rapidă vor fi amplasate în perimetrele unităților din rețeaua de distribuție a carburanților operată de compania MOL și vor urmări acoperirea unor puncte importante de pe traseul a trei rute de transport rutier: Arad-București-Constanța (culoar IV pan-european), Sebeș-Târgu Mureș-Iași și Suceava-București-Giurgiu (parțial culoar IX pan-european).

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/profitul-tau/auto/confirmare-incepe-constructia-unei-retele-de-incarcare-pentru-masini-electrice-pe-autostrazile-din-romania-17383269

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.