fbpx

Începe IMM Invest Plus: 4 miliarde de euro pentru antreprenori

Schemele de ajutor de stat pentru microîntreprinderi și firme mici și mijlocii (IMM), cu o valoare de 4 miliarde de euro, au primit vineri, 9 septembrie 2022, undă verde din partea Comisiei Europene. 

Când încep înscrierile? De luni, 12 septembrie 2022, antreprenorii sunt invitați să se înscrie pe platforma www.imminvest.ro, pentru a accesa fondurile puse la dispoziție prin intermediul Programului IMM Invest Plus. Componentele sale sunt: IMM Invest România, AGRO IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Innovation şi Rural Invest. Schemele de ajutor pot fi accesate până pe 31 decembrie 2022.

Câți bani înseamnă? Plafonul de garantare al programului a fost majorat cu peste 10 miliarde de lei, la 17,75 miliarde de lei, iar schema de ajutor de stat sub formă de granturi depășește 1,9 miliarde lei. Finanțările vor fi de maxim 10 milioane lei pentru proiectele de investiții/beneficiar și de maximum 5 milioane pentru capital de lucru. 

Ce presupun? Ajutoarele de stat vor fi acordate sub formă de garanții pentru împrumuturi și granturi ce vor acoperi comisionul de risc, precum și comisionul de administrare pe toată durata de valabilitate a garanției acordate, iar dobânzile aferente creditelor vor fi subvenționate pe o perioadă de până la 12 luni. Procentul de garantare poate atinge până la 90% din valoarea împrumutului. Durata maximă a finanțărilor va fi de 72 de luni pentru creditele de investiții și de 36 luni pentru creditele/liniile de credit pentru capital de lucru.

Surse: Startupcafe.ro, Economedia.roEconomica.net.

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW