„Începem a colinda”, eveniment mult-așteptat la Luduș

 

Apropierea sărbătorilor de iarnă aduce vești bune pentru credincioșii din Luduș și din împrejurimi. Protopopiatul Ortodox din Luduș păstorit de părintele protopop Lucian Voșloban a făcut surprize plăcute de sărbători, tuturor enoriașilor.

În acest an, Sărbătoarea Nașterii Domnului va fi marcată de un eveniment cultural deosebit. Organizat de Primăria orașului, Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu” și Protopopiatul Ortodox Român, concertul „Începem a colinda” va avea loc în ziua de 8 decembrie 2017 de la ora 17 în Sala mare a Casei de Cultură „Pompeiu Hărășteanu” cu participarea preotului Marius Ciprian Pop, a solistei de muzică populară Oana Bogza Pintea și a Coralei „Armonia” din Constanța.

Evenimentul se bucură de prezentarea făcută de realizatorul Radio și TV, Mihai Nașca.

Despre Corala „Armonia”, părintele Lucian Voșloban spune că este cel mai cunoscut cor din lume. A câștigat toate concursurile la care a participat, din Europa până în SUA.

Componenții coralei, preoți, teologi și cântăreți de muzică lirică dirijați de arhidiaconul Iulian Dumitru au cucerit medaliile de aur la Olimpiada internațională „WORLD CHOIR GAMES” din SUA în 2012 și la Campionatul mondial de interpretare corală de la Riga-Letonia într-o competiție la care au participat alte 500 de formații corale din întreaga lume. „Armonia” din Constanța a primit aprecieri unanime atât pentru interpretare, cât și pentru cântarea bisericească de tip bizantin pe care o are în repertoriu. La Luduș, tinerii talentați vor prezenta un program de colinde și cântece populare. Intrarea este liberă.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.