Înnoirea clădirii Liceului Teoretic “Bolyai Farkas” se face cu fonduri din Ungaria

Episcopia Reformată din Ardeal va investi marea parte a celor 26,78 de miliarde de forinţi (394 milioane de lei) pe care i-a primit la sfârşitul anului trecut de la Guvernul Ungariei pentru consolidarea instituţiilor, a declarat episcopul eparhial Béla Kató într-un interviu publicat luni de portalul Maszol.ro.

Potrivit acestuia, biserica a elaborat anul trecut peste 300 de proiecte de finanţare care au ajuns mai apoi pe masa Guvernului Ungariei. Episcopul a subliniat că suma acordată poate părea mare, dar încearcă să acopere lipsurile adunate pe parcursul ultimilor 100 de ani. Potrivit acestuia, sprijinul financiar va fi un ajutor pentru întreaga comunitate maghiară din Transilvania, indiferent de confesiune, deoarece doar fondurile alocate reabilitării unor lăcaşe de cult vor fi destinate exclusiv bisericii reformate. Două treimi din suma primită va fi direcţionată către înfiinţarea de instituţii sau consolidarea celor existente, iar aici instituţiile de învăţământ vor avea prioritate.

După cum a menţionat episcopul, una din aceste investiţii va fi înnoirea întregii clădiri în care funcţionează Liceul Teoretic “Bolyai Farkas” din Târgu Mureş, iar un alt proiect notabil este construirea unei tabere pentru tineret lângă lacul de acumulare de la Zetea (Harghita).

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.