fbpx

Înțelegeți importanța alegerii unui cazinou de încredere?

Jocurile de cazino, odată cu apariția internetului, s-au răspândit și în mediul online dând naștere cazinourilor virtuale. Grație acestor cazinouri, jucătorii se pot bucura de experiența jocurilor într-o atmosferă cât mai confortabilă, direct de acasă. Pentru accesarea unui cazino online este necesar ca jucătorul să beneficieze de accesul la internet. Accesarea platformei se realizează într-un mod foarte simplu și eficient, existând totodată și aplicații special create pentru jocurile online de cazino. Însă, înainte de a accesa aceste platforme de cazino online, jucătorii trebuie să țină cont de anumite reguli și norme.

Licență, legi și reglementări

Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc, ONJN, reprezintă instituția ce are ca scop verificarea și licențierea cazinourilor online. Totdată aceasta se asigură că sunt respectate toate legile și normele după care trebuie să funcționeze orice cazino online din România. Dacă o persoană sau o instituție deține și furnizează jocuri de noroc în lipsa unei autorizații eliberate de ONJN este pedepsită conform prevederilor legale. Aceste pedepse constau în amenzi sau chiar inchisoare pe o perioadă de aproximativ doi ani. O regulă foarte importantă este interzicerea participării la jocurile de noroc de către minori. În cazul în care această lege este încălcată, operatorul platformei de cazino online poate răspunde penal.

De asemenea, deținătorii de cazinouri online trebuie să respecte anumite reguli precum: să ofere transparență cu privire la termenii și condițiile pe care le impune; să dețină certificările necesare pentru o funcționare cât mai corectă; să creeze un mediu de joc responsabil, fără să abuzeze de o posibilă dependență apărută în cazul vreunui jucător. Mai mult, dacă există un caz de dependență vizibilă, acesta trebuie informat cu privire la riscurile care se pot ivi în această situație. De asemenea, cazinourile care oferă jucătorilor informații false cu privire la bonusuri, câștiguri etc. sunt pedepsite conform legii.

Cei ce sunt interesați de jocurile de cazino trebuie să știe faptul că odată cu realizarea unui cont pe o astfel de platformă, este necesară furnizarea de date personale. Acest lucru se face din două motive :

1. detectarea minorilor care doresc să acceseze platforma de cazino online.

2. impiedicarea unor acțiuni ce includ frauda sau spălarea de bani.

De asemenea, jucătorul de cazino trebuie să aibă la cunoștință faptul că condițiile în care sunt oferite câștigurile sau bonusurile sunt stabilite de către operator. Regulile cu privire la acest aspect diferă de la un cazino la altul.

În România ca și în Marea Britanie industria jocurilor de noroc este foarte bine reglementată. Există o serie de reguli și condiții clar stabilite, iar nerespectarea lor aduce cu sine pedepsirea penală a celor vinovați. În România la momentul actual există un număr mare de cazinouri verificate și licențiate. Pentru a verifica acest aspect site-ul cazinoului trebuie să dețină sigla ONRC.

Plăți, și jocuri de noroc responsabile


Protejează-ți banii

Metodele de plată la cazinourile din România sunt foarte diverse. Pentru a realiza o depunere jucătorul poate utiliza cardul bancar, portofelul electronic, Paysafecard sau poate face transfer bancar. Retragerile de bani se fac tot prin aceste mijloace.

Jocurile de cazino sunt o distracție desăvârșită, însă ele trebuiesc utilizate în mod responsabil. Există foarte multe cazuri de dependență față de jocurile de cazino. Astfel, cel ce dorește să se relaxeze în timpul liber jucând aceste jocuri trebuie să știe faptul că ele dau dependență. În ceea ce privește acest aspect, legislația din România este foarte atentă la jocul responsabil încercând să combată dependența. Din acest motiv cazinourile, pentru a fi licențiate, sunt supuse unor teste.

În ceea ce privește latura fiscală, există o lege aprobată conform articolului 200/2013 care prevede impozitarea veniturilor câștigate la jocurile de noroc. Astfel, aceste venituri trebuie să fie declarate la ANAF. Retragerile din contul de jucător către contul bancar sunt impozitate direct, indiferent de câștigurile jucătorului. Conform ordinului OUG nr.18/ 2018 impozitul pe care jucătorul îl datorează se impozitează direct de la sursă. În acest fel jucătorul nu trebuie să mai completeze nicio declarație cu privire la câștigurile din jocurile de cazino.

Siguranța jucătorilor

Datorită problemelor legate de dependență și escrocherii, cazinourile din România au luat măsuri extreme pentru a garanta siguranța și securitatea jucătorilor. În acest sens, au fost dezvoltate programe software mult mai sigure și mai eficiente. Cazinourile online au dezvoltat sisteme de securitate care asigură confidențialitatea și protecția jucătorilor.

Cu toate astea, există încă anumite platforme care nu dețin o siguranță. Jucătorii pot fi ademeniți de cazinouri online ce nu funcționează conform legii, nefiind licențiate. În aceste condiții au loc cele mai multe escrocherii, iar jucătorii au foarte multe de pierdut. Dacă dorești să intri în lumea jocurilor de cazino trebuie în primul rând să te asiguri că platforma online pe care o folosești este legală și sigură. Cum te poți asigura de asta? Foarte simplu. În primul rând trebuie să observi dacă acel site este unul cunoscut. Îți poți întreba prietenii sau cunoștințele dacă l-au accesat măcar o dată. De asemenea, reclamele difuzate la televizor, radio sau cele online te pot ajuta să-ți dai seama dacă site-ul pe care dorești să-l frecventezi are notorietate sau nu. Un alt indiciu important din care îți poți da seama dacă ești pe o platformă sigură sau nu este sigla de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Orice cazino din România care este licențiat și verificat are aceasta siglă. Am analizat câțiva operatori de cazinouri online și cel care ne-a plăcut cel mai mult este 888Casino, are toate reglementările necesare, plus o mare varietate de jocuri de cazinou online.

Trăind atmosfera unică a unui cazinou

De foarte multe ori jucătorii se lasă păcăliți de anumite site-uri care promit câștiguri exagerate sau bonusuri constante și nu mai iau în calcul faptul că acel cazino online reprezintă un pericol. Este important ca atunci când alegi să frecventezi un cazino online să te documentezi puțin înainte. Așa poți afla din ce țară este cazinoul respectiv, eventual și cine îl deține, dacă este licențiat, dacă furnizează jocuri doar în România sau este mult mai extins și este disponibil și în alte țări. Pe internet se pot găsi multe informații cu privire la brand-ul respectiv, ceea ce ajută jucătorul să aleagă cazinoul online cel mai sigur.

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW