fbpx

Interesul românilor pentru vacanţe şi călătorii a crescut semnificativ în 2022

Potrivit Agerpres, românii şi-au reluat intenţiile de călătorie în străinătate, odată cu ridicarea restricţiilor anti-COVID, şi se orientează către destinaţiile tradiţionale pentru vacanţa de vară, ca Turcia, Grecia sau Bulgaria, relevă datele unei analize realizată de Google.

Datele centralizate de Google arată că volumul căutărilor legate de călătorii (destinaţii, cazare, transport) a fost, în mai 2022, cu 35% mai mare decât în aceeaşi lună a din 2019. În acest context, în perioada martie – mai 2022 vs interval similar din 2019, cea mai mare creştere în căutări de cazare a fost pentru destinaţiile internaţionale, de 32%.

Totodată, căutările românilor după zboruri internaţionale au crescut cu 46%, în ultimele trei luni faţă de anul 2019, iar pe lista celor mai populare destinaţii se află Italia, Spania şi Marea Britanie.

Analiza de specialitate arată că tipurile de cazare camping şi vile înregistrează o creştere de peste 60% a solicitărilor, în perioada martie – mai din acest, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din urmă cu trei ani. De asemenea, cererea pentru opţiuni tradiţionale de cazare (hoteluri sau staţiuni) este în creştere solidă, de 33%. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Badea, editor: Nicoleta Bănciulea, editor online: Ada Vîlceanu)

SURSA: AGERPRES

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW