Internările, interzise pe 3 secții cu focare de gripă declarate ale SCJU Târgu Mureș

Claudiu Puiac, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, afirmă că, în condițiile epidemiei declarate de gripă și având în vedere adresabilitatea mare a unității spitalicești, a dispus o serie de măsuri, printre care și interzicerea internărilor – cu excepția celor de urgență – pe secțiile cu focare de gripă declarate.

“În primul și în primul rând a fost ca, pe secțiile unde avem focare de gripă declarate s-au interzis internările, se permit numai internările de urgență. Pe restul secțiilor se permit internări fără limitare, dar cu un triaj sever al pacienților, astfel încât cel care prezintă simptomatologie de infecție respiratorie acută și nu reprezintă un caz de urgență va fi reprogramat. Și am interzis accesul vizitatorillor în cadrul SCJU Târgu Mureș”, a declarat Puiac.

Acesta a adăugat că știe că pare o măsură severă limitarea în totalitate a accesului vizitatorilor în cadrul spitalului, dar trebuie să fie protejați atât pacienții, care sunt, prin definiție, imunodeprimați, pentru că sunt internați în spital datorită faptului că suferă de o anumită afecțiune, cât și aparținătorii.

El a precizat că sunt, deocamdată, 3 secții  cu focare declarate de gripă în cadrul SCJU Târgu Mureș, iar pentru încă una se așteaptă rezultatul testelor.

“Secțiile cu focare declarate de gripă au fost Secția Clinică de Cardiologie, Secția Medicină Internă I și Secția de Pediatrie și avem o suspiciune de focar de gripă și la nivelul Secției de Recuperare Cardiovasculară, așteptăm rezultatul testelor, atât rapide, cât și de la Institutul Cantacuzino”, a precizat Puiac. 

Comentează cu Facebook