Inundațiile au afectat agricultura

ploi-inundatii-terenuri-agricole-18449710Aproximativ 800 de hectare de culturi agricole au fost afectate de inundaţiile care au avut loc săptămâna trecută în zona comunei Cozmeni, arată bilanţul final dat publicităţii de Prefectura Harghita.
Ploile abundente şi torenţii de pe versanţi au distrus sau afectat 820 de hectare de culturi agricole, în valoare de 500.000 lei, au avariat 3,5 kilometri de drum comunal şi au distrus trei podeţe. De asemenea, apa a intrat în 53 de gospodării, dar nu a provocat pagube materiale. Valoarea totală a pagubelor se ridică la 521.500 lei.
Producătorii agricoli din zonă se plâng că de o săptămână plouă în fiecare zi şi se află în imposibilitatea de a recultiva terenurile, acolo unde culturile au fost calamitate. Vitos Laszlo, ditrectorul unei societăţi agricole din zonă, a spus că ploaia şi inundaţiile i-au distrus complet 15 hectare de sfeclă, dar nu poate intra cu maşini agricole pe suprafaţa respectivă pentru a semăna din nou.
„Am 15 hectare de sfeclă distruse complet, 10 hectare de cartofi, dar şi cereale, care sper să-şi revină. Problema e că plouă în fiecare zi şi nu putem intra în suprafeţele respective. Până acum numai necazuri am avut”, a declarat Vitos Laszlo.
Precipitaţiile abundente, urmate de temperaturi ridicate favorizează şi apariţia manei, în această perioadă producătorii fiind avertizaţi să efectueze tratamente pentru combaterea acestei boli.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.