Invitați „de vază” cu ocazia Micii Uniri

Anul acesta se împlinesc 159 de ani de la Unirea Principatelor Române. Reghinul a intrat pe ultima sută de metri în pregătirea manifestărilor dedicate zilei de 24 ianuarie.

Evenimentul are ca scop principal conștientizarea importanței și semnificației evenimentului istoric al Unirii Moldovei cu Țara Româneascã (24 ianuarie 1859), sub domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Primăria și Consiliul Local al Municipiului Reghin pregătește un spectacol omagial dedicat zilei de 24 ianuarie, la Casa de Cultură ,,Eugen Nicoară” din Reghin, începând cu ora 19,00.

Sunt invitați să încânte publicul reghinean Nicoale Furdui Iancu, Grupul Instrumental „Crai Nou” Alba Iulia, Adriana și Mariana Anghel, Cristina Fărcaș, Alexia Aștelian, Cosmin Cotîrlă, Maria Grama, Daiana Suceava, Paul Miclea, Ansamblul de Dansuri Populare „Doina Mureșului”, Orchestra Casei Municipale de Cultură ,,Dr. Eugen Nicoară” Reghin, condusă de către prof. Ioan Conțiu și Fanfara Municipiului Reghin.

Despre semnificația istorica a Unirii Principatelor va vorbi ec. Maria Precup, primarul Reghinului, Simion Virgil Bui, profesor doctorand la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Tîrgu Mureș, prof. dr. Florin Bengean.

„Evenimentul din 24 ianuarie 2018 de la Casa Municipală de Cultură „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin are menirea de a sărbători 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, ca eveniment extrem de important în istoria poporului român și totodată ca un pas esențial făcut spre realizarea unității naționale de la 1 decembrie 1918 de la Alba Iulia, cu atât mai mult cu cât anul acesta celebrăm Centenarul Marii Uniri. Ca de fiecare dată, Reghinul îmbracă straie de sărbătoare pentru a cinsti cum se cuvine pe înaintașii iluștrii ai poporului român, precum și marile fapte petrecute în istoria milenară a neamului românesc. Manifestarea cultural-artistică de la Reghin reprezintă un frumos prinos de cinstire și recunoștință adus tuturor celor care prin faptele lor minunate s-au înveșnicit în istoria poporului român. Ne înclinăm cu respect și pioșenie în fața acelor mari bărbați de stat care necontenit și-au unit eforturile lor pentru propășirea poporului român”, a declarat prof. dr. Florin Bengean.

    Imola GRAMA

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.