ISU Mureş ajută la evacuarea populaţiei din localitatea Căpeni, zona Baraolt

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna a anunţat că a suplimentat efectivele care vor acţiona, miercuri noapte, pentru evacuarea populaţiei din localitatea Căpeni, zona Baraolt, unde există riscul ruperii digului de protecţie contra inundaţiilor, din cauza unei viituri care ar putea să se producă în următoarele ore pe râul Olt.

Potrivit unui comunicat de presă al ISU Covasna, autorităţile au dispus evacuarea preventivă a aproximativ 300 de persoane din 130 de locuinţe, care vor fi cazate temporar la sala de sport şi la căminul cultural din localitate.

„La nivelul ISU Covasna au fost suplimentate efectivele de salvatori, care se deplasează în satul Căpeni cu autospeciale şi mijloace de transport, în sprijinul populaţiei şi autorităţilor din localitatea Baraolt. Din ordinul IGSU au fost mobilizate 2 microbuze şi 2 autocamioane de la ISU Mureş, respectiv un microbuz şi un autocamion de la ISU Bacău, care să sprijine acţiunile de evacuare”, se arată în comunicat.

Autorităţile au precizat că, pe baza informaţiilor primite de la specialişti în gospodărirea apelor, există posibilitatea ca digul de protecţie din zonă să cedeze înainte de traversarea în totalitate a viiturii, care este prognozată pe o durată de circa 10 ore.

Acestea au făcut un apel către cetăţeni să manifeste înţelegere şi să pună imediat în aplicare măsurile dispuse prin dispoziţia primarului, pe baza deciziei luate de Prefectura Covasna împreună cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

 

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.