Jandarmul lunii e brevetat internațional – Marius Lăpuște

Untitled-TrueColor-01Niciodată nu am reuşit să facem o scurtă prezentare a jandarmilor operativi, ce încadrează Detaşamentul Antiterorist din structurile Jandarmeriei Române. Astfel, şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu Mureş dispune de un Detaşament Antiterorist şi Acţiuni Speciale ce îndeplineşte misiuni de intervenţie antiteroristă şi execută în acelaşi timp şi acţiuni speciale. Profilul jandarmului care încadrează acest detaşament corespunde cu cel al unuia care presupune o bună pregătire fizică, un bun tehnician şi un bun cunoscător a tacticilor şi procedeelor specifice de intervenţie în diferite situaţii date pentru ducerea la îndeplinirea cât mai corectă şi precisă a misiunii de executat, cu respectarea cadrului legislativ. Coeziune de grup, munca în echipă, profesionalismul, este şansa de reuşită a fiecărui organism care funcţionează, în cazul acesta, ca şi un tot unitar. Acţiunea grupului trebuie să fie precisă, uniformă şi operativă, ceea ce certifică o bună calitate a îndeplinirii misiunilor.

Comandantul Detaşamentului Antiterorist al Grupării Mureş, nimeni altul, decât Instructorul de Intervenţie Profesională (brevetat de către Jandarmeria Franceză) Lt.col. Lăpuşte Marius precizează faptul că „ o forţa specializată pe acest nivel de intervenţie antiteroristă şi de acţiuni speciale, trebuie să dovedească, că are aptitudini de un bun luptător atât prin pregătirea fizică, prin executarea unor trageri specifice cât şi prin cunoaşterea cadrului legislativ naţional şi internaţional. Nu ne mulţumim cu puţinul şi continuarea pregătirii, antrenamentul trebuie să fie decizia şi iniţiativa fiecăruia, asta însemnând o implicare şi totodată o competiţie acerbă de luptă. De peste 20 ani am răspuns prompt acestei provocări şi mulţumirile structurilor cu care am cooperat au fost mult peste aşteptările noastre. Suntem o forţă umană care doreşte să ducă la îndeplinire cu succes toate provocările la care suntem supuşi zi de zi, oră de oră, minut cu minut. Deviza noastră  este: Legalitate, Atitudine, Vigilenţă şi Discreţie şi ar mai fi ceva de zis: Misiunea este considerată îndeplinită, atunci când jandarmul se întoarce în sânul familiei, acasă, în starea iniţială” .

În concluzie, satisfacţia unei misiuni reuşite este şi satisfacţia până la nivel de individ, mai mult cu cât acest lucru oferă şi prestigiul unei forţe care o ridică la rang de ELITĂ, cum este şi acest detaşament al Grupării de Jandarmi Mobilă Târgu Mureş, componentă a Jandarmeriei Române, un garant al drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români şi nu numai….

(un articol de cpt. Căluşer Ciprian, ofiţer R.P.P.)

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.