fbpx

Jazz simfonic la Palatul Culturii

La data de 25 noiembrie orele 19.00, în sala mare a Palatului Culturii din Târgu Mureș va avea loc concertul Ineffable Symphonic Jazz, în colaborare cu orchestra simfonică a Filarmonicii De Stat Târgu Mureș, organizat de Filarmonica în parteneriat cu Asociația ForFun. În program se regăsesc piese de pe cele 2 albume a trupei, Neon și New Dimension orchestrate de Lukács Márton Örs pianistul trupei, sub bagheta dirijorului Remus Gama.

István Bodó, managerul trupei – după cum a spus – lucrează de patru ani cu trupa de tineri muzicieni din Miercurea Ciuc și au lansat deja două albume pe care se aud doar compozițiile proprii ale trupei. A mai adăugat că concertul de joi va include piesele prelucrate și rearanjate ale lui Ineffable, care sunt melodii de pe albumele lansate până acum: Neon și New Dimension. Orchestrația completă aparține lui Márton Örs Lukács, membru al ansamblului. Managerul a subliniat că – deși mulți nu cunosc încă trupa – tinerii muzicieni sunt îndrăzneți, au curaj să abordareze proiecte din ce în ce mai noi.

Remus Grama, dirijorul orchestrei simfonice al filarmonicii, a caracterizat colaborarea dintre ansamblu și Filarmonică ca fiind una extraordinară. Dirijorul a lăudat munca lui Ineffable de până acum, spunând că, în timp ce alte trupe începători prelucrează melodii celebre, trupa Inaffable a reușit să compună propriile piese. A mai relatat că deja au terminat prima repetiție comună și că colaborarea dintre filarmonică și muzicienii trupei este excepțional de bună.

„Îi așteptăm pe toți la concertul de joi, pentru că va fi un spectacol cu adevărat special” – a conchis dirijorul.

Roxana Oprea, secretarul muzical al Filarmonicii, și fagotistul Ciprian Bonta, membru al Filarmonicii, au declarat la unison că membrii Filarmonicii au salutat această inițiativă inovatoare. Potrivit Roxanei Oprea, atunci când István Bodó, managerul trupei, i-a prezentat ideea colaborării, a considerat că sarcina unei instituții de cultură precum Filarmonica de Stat din Târgu Mureș este să susțină munca tinerilor muzicieni. Ciprian Bonta a adăugat că, atunci când au cunoscut muzica trupei, le-a devenit clar că echipa din Ciuc cânta muzică de bună calitate. Roxana Oprea și-a exprimat bucuria de a putea cânta pe scenă alături de trupă, a lăudat orchestrația și a considerat că un formația Inefable are în față un viitor stărlucit.

Întrebat de un jurnalist, István Bodó a spus că trupa va merge în Macedonia imediat după concertul comun, fiind invitați la conferința de muzică PIN și festivalul showcase. După cum a detaliat, acesta este un festival profesionist la care participă reprezentanți ai industriei muzicale europene și consideră că este un privilegiu imens să participe la acest festival.

El a adăugat că, deși au fost forțați recent să anuleze un concert pe care l-ar fi susținut alături de muzicianul de jazz de renume mondial Bill Laurance, concertul va avea loc totuși la Miercurea Ciuc în aprilie. De asemenea, anul viitor trupa Ineffable va compune muzica pentru un film științific.

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW