Johannis rămâne candidatul ACL

Klaus Johannis biografieInstanţa supremă a admis judecarea recursului ANI în dosarul lui Klaus Johannis. O sentinţă finală până la organizarea alegerilor prezidenţiale este puţin probabilă astfel  Klaus Iohannis a anunţat că, indiferent care va fi hotărârea instaţei supreme, el tot va candida la funcţia supremă în stat. 

Sunt și rămân candidatul Alianței Creștin Liberale, candidatura mea este definitivă și, indiferent de ce se întâmplă, ea rămâne definitivă. Voi candida și voi câștiga!”, a declarat ieri Klaus Iohannis.

Pe 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare.

Klaus Iohannis spunea că dosarul de incompatibilitate este “o temă care este în mod fals folosită” de către contracandidaţii săi în alegerile prezidenţiale.

Sursa DigiTv

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.