fbpx

Județul Maramureș solicită Consiliului Județean Mureș să-și aducă gunoiul la Sânpaul

Dacă în ședința ordinară din 14 aprilie consilierii județeni mureșeni vor aproba un proiect de hotărâre în regim de urgență  județul Maramureș își va transporta și depozita deșeurile la Sânpaul. Pentru că încă nu au un depozit ecologic pentru deșeuri Consiliul Județean Maramureș  a solicitat, printr-o adresă trimisă Consiliului Județean Mureș, în 8 aprilie a.c., să își poată depozita gunoiul la Sânpaul. Conform solicitării ar fi vorba de cca. 3.500 de tone/lună.

În proiectul de hotărâre inițiat de Consiliul Județean Mureș se stipulează că durata contractului nu va fi mai mare de 6 luni iar contractul va înceta de drept în cazul punerii în funcţiune a Centrului de Management Integrat al Deşeurilor de la Sârbi, comuna Fărcașa, Maramureș.  De asemenea, cantitatea totală de deşeuri primită din județul Maramureș este acceptată la depozitare doar în completarea cantității din aria de delegare până la atingerea cantității de 175.035,57 tone/an – cantitatea totală estimată la nivelul contractului nr. 12 I /18920/486/07.10.2016. În 2021 la depozitul de deșeuri din Sânpaul au intrat doar 147.124 de tone.

Deşeurile din Maramureș care trebuie să fie conforme cu cerinţele stipulate în autorizaţiile emise pentru depozit, în special autorizaţia de mediu. Tariful per tonă va fi cel aplicat și operatorilor de salubritate din județul Mureș, stabilit prin contractul încheiat de CJ Mureș și Iridex Grup în 2016, cu modificările ulterioare.

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW