Klaus Johannis, noul preşedinte PNL

image-2014-06-29-17573538-41-klaus-iohannisCongresul PNL ce a avut loc sâmbătă, l-a ales preşedinte pe Klaus Iohannis care a primit 1334 de voturi pentru şefia PNL, în timp ce contracandidatul său, Ioan Ghişe, a primit doar 144 de voturi. Din totalul voturilor 41 de voturi au fost declarate nule.

Preşedintele PNL Klaus Iohannis şi fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu au acceptat să fie propuşi candidaţi ai PNL la preşedinţia României, ei exprimându-şi acceptul în plenul congresului liberal.

“Cinci ani de zile, zi de zi am asumat în numele meu decizii pe care nu le-am luat singur. Azi nu-mi mai pot permite. E o decizie pe care dumneavoastră trebuie să o luaţi. Oricare ar fi ea, o voi servi până la capăt”, a spus Antonescu

Mircea Ionescu Quintus, care conducea dezbaterea congresului, a declarat că decizia desemnării candidatului la prezidenţiale aparţine Delegaţiei Permanente,” cu vot secret, fiind vorba de mai mulţi candidaţi.

Liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, era de altă părere.

“Trebuie să avem un singur candidat. Eu nu-mi permit ca PNL să merg la PDL să-mi aleagă candidatul la preşedinţia României. Eu vreau să mi-l aleg eu”, a spus Atanasiu.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis a anunţat că ultimul lucru pe care îl doreşte este o sciziune în partid.

“Ultimul lucru pe care mi-l doresc este să apară o sciziune în partid. Nu mă feresc, însă, de nicio competiţie şi dacă va fi să intru în competiţie cu domnul preşedinte şi prieten Antonescu, aşa să fie, dar nu astăzi. Cred că este bine să avem înţelepciunea să vedem lucrurile bune şi să nu le stricăm, grăbindu-le”, a spus preşedintele PNL.

“Avem două nominalizări, iar Delegaţia Permanentă va hotărî care dintre ei va fi candidatul nostru. Sunt de aceeaşi părere cu Klaus Iohannis”, a afirmat Quintus, în concluzia dezbaterilor.(EM)

Sursa directproprietar.ro

Foto hotnews

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.