Korodi Attila: ”Ministrul Educației ar trebui să acționeze și să ceară conducerii UMF Tîrgu Mureș să respecte Legea Educației”

”Ministerul Educației nu poate fi indiferent atunci când se înființează, în baza Legii Educației, un departament de limbă engleză în cadrul UMF Tîrgu Mureș, dar așteptările legitime ale comunității maghiare și anume înființarea învățământului medical în limba maghiară este întârziată în mod constant. Solicit ministrului Educației să intervină și să ceară conducerii UMF să respecte legea. Comunitatea maghiară are dreptul ca tinerii să studieze medicina în limba lor maternă”, a spus Korodi Attila, liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, în cadrul dezbaterilor în plen la care a fost prezent și ministrul Educației.


Korodi Attila, liderul grupului UDMR din Camera Deputaților

*** Învățământul preșcolar va avea caracter obligatoriu – Parlamentul a adoptat, din nou, inițiativa UDMR

”Învățământul preșcolar contribuie la dezvoltarea individuală a copiilor, pentru că grădinița este locul unde micuții se pot obișnui cu normele de integrare într-o comunitate și să se implice în activități comune. Acesta este motivul pentru care UDMR a propus ca învățământul preșcolar să fie obligatoriu”, a declarat, luni, liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, după ce Parlamentul a adoptat, din nou, propunerea de modificare legislativă a UDMR, conform deciziei CCR.


Liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila

***Proiect de lege al UDMR de eliminare a reglementărilor discriminatorii privind indemnizația pentru concediul de creștere a copilului


viceliderul grupului UDMR din Senat, Fejér László Ödön,

”Considerăm inacceptabil faptul că, în conformitate cu legile în vigoare, familiile cu doi sau mai mulți copii sunt dezavantajați din punct de vedere financiar. Pentru a elimina această discriminare, am propus o modificare a legii, care a fost adoptată de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată”, a declarat, luni, viceliderul grupului UDMR din Senat, Fejér László Ödön, după ce Camera superioară a legislativului a adoptat o inițiativă a UDMR.

Comentează cu Facebook