fbpx

La Debrecen a fost inaugurat unul dintre cele mai mari terenuri de joacă din Ungaria

În Pădurea Mare (Nagyerdő) de lângă Debrecen a fost inaugurat, luni, unul dintre cele mai mari terenuri de joacă din Ungaria. Terenul cu o suprafaţă de 58 000 de metri pătraţi, care duminică a fost deja ocupat de copii, a fost finalizat cu un grant de 1,5 miliarde de forinţi (3,75 milioane euro) prin Programul Operaţional de Dezvoltare Economică şi Inovare (Ginop).

László Papp (politician Fidesz-KDNP), primarul oraşului Debrecen, a declarat că parcul de joacă este un loc inedit al oraşului şi se încadrează în dezvoltarea complexă a Pădurii Mari (Nagyerdő), în cadrul căreia a fost reînnoit şi Lacul cu Broaşte (Békás-tó) cu împrejurimile sale, s-a construit un stadion, a fost realizat un teatru cu fum artificial şi s-a dezvoltat ştrandul. Dezvoltarea va continua cu parcul acvatic Aquaticum, cu reînnoirea Grădinii zoologice şi cu investiţia în Muzeul de istorie a naturii, a adăugat acesta.

După cum a explicat primarul, a fost creat un parc tematic care poate fi folosit pe tot parcursul anului, dotat cu un turn cu cinci niveluri care are şi un tobogan. De la ultimul nivel al turnului de joacă, copiii îşi pot testa abilităţile pe o pistă cu obstacole care trece prin coroanele copacilor din jur.

Potrivit lui László Papp, mai mult de 80 de elemente de joacă au fost amplasate pe acest teren, unde a fost creat şi un mini-oraş cu şcoală, magazin, piaţă, bancă, spital, restaurant şi o secţie de poliţie.

Szabolcs Juhász, directorul de turism al Agenţiei Ungare de Turism (MTÜ), a declarat că Debrecen ocupă un loc important pe scena turistică a Ungariei, oraşul şi împrejurimile acestuia fiind a treia zonă turistică din ţară ca popularitate. În luna iunie a acestui an, 86 000 de oaspeţi au petrecut 243 000 de nopţi în Debrecen, aceasta reprezentând o creştere cu 53% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut în ce priveşte numărul de oaspeţi şi o creştere cu 50% a numărului de nopţi de cazare, a explicat specialistul, indicând că numărul de oaspeţi maghiari şi numărul de nopţi petrecute de oaspeţii maghiari în luna iunie a fost cu 23%, respectiv cu 16% mai mare decât în prima lună de vară a anului trecut. Acesta a mai adăugat că Hajdúszoboszló şi Debrecen generează împreună peste 70% din numărul de nopţi de cazare din regiune.

MTI

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW