La Târnăveni se construieşte un Centru Cultural de un milion de euro

La București s-a semnat contractul de proiectare și execuție a Centrului Cultural Târnăveni. Finanțarea, estimată la peste 1 milion de euro, este asigurată de Compania Națională de Investiții, în cadrul “Programului Național de construcții de interes public – Așezăminte culturale”, Primăria Târnăveni urmând să asigure doar racordarea la utilități. Luni dimineață, va veni la Târnăveni proiectantul lucrării, pentru vizualizarea amplasamentului.

Centrul municipal de Cultură Târnăveni va fi mai mult decât o clădire modernă. Acesta va deveni cea mai importantă zonă culturală și de socializare a orașului, în special pentru tineri. Aici își vor avea sediul ONG-urile culturale, Muzeul municipal, Biblioteca și tot aici se va realiza un proiect pilot after-school, unic la nivel național, unde sute de copii vor petrece orele de după școală.

Centrul va avea la parter o sală de spectacole de 300 de locuri, iar la etaj o sală multifuncțională pentru alte 300 de persoane. Centrul cultural va fi construit pe locul actualei Piețe Obor, care va fi mutată într-o altă locație.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

2 Comentarii

  1. Păi există casa de cultură, care este goală, ce mai este şi prostia asta? Fostul cinematograf este dezafectat. Târnăveniul are toate aceste instituţii culturale, mai are nevoie de tineri importaţi de undeva şi apoi industrie-

  2. SE DESFIINTEAZA O PIATA CARE ESTE FOLOSITOARE CETATENILOR;SE VA CONSTRUI UN ”CENTRU CULTURAL”FOLOSITOR CUI?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.