La Târnăveni se estimează o încasare a impozitelor locale în proporţie de 90 %

Gradul de colectare al taxelor şi impozitelor locale a fost la Târnăveni de 81 % la sfârşitul lunii septembrie a acestui an. Până la sfârşitul anului 2017 administraţia locală speră ca gradul de încasare să crească până la un procent de 90%.

Între municipiile din judeţul Mureş, Târnăveni are unul dintre cele mai mici niveluri ale taxelor şi impozitelor locale. Nivelul minim al acestor taxe aplicat inclusiv anului 2017, nu poate fi menţinut din cauza planurilor de investiţii şi reparaţii pentru anul 2018 au afirmat reprezentanţii administraţiei locale. În acest sens, Primăria municipiului Târnăveni are în plan majorarea taxelor şi impozitelor locale cu aproximativ 15 %, în condiţiile în care Codul Fiscal permite o creştere de până la 50%.

Sumele rezultate vor fi cuprinse în bugetul general al municipiului şi cheltuite în funcţie de fiecare obiectiv general în parte. Reprezentanţii administraţiei au precizat că majorarea nu are nicio legătură cu stabilirea în luna iulie a salariilor angajaţilor din Primărie, conform legii.

Creşterea impozitelor şi taxelor locale trebuie aprobată în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.