Lansare de carte Ovidiu Scridon la Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” organizează marţi, 20.03.2018, începând cu ora 18.00, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, Craiova, lansarea volumului “Tu ce-ai făcut astăzi?”, autor Ovidiu Scridon. În cadrul evenimentului autorul va susţine şi un concert folk.

Despre Ovidiu Scridon
Născut în oraşul Târnăveni din judeţul Mureş. Fascinat de mic de manifestările Cenaclului Flacăra, motiv pentru care este atras de chitară încă din şcoala generală. După absolvirea liceului din Cluj-Napoca, este militar în termen într-o unitate de paraşutişti prezentă în primele linii ale evenimentelor din 1989, din capitală. În 1993 devine student al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, loc în care de-altfel debutează în cadrul evenimentelor culturale artistice studenţeşti; festivaluri, cenacluri, baluri, tabere, etc. În 1996 unul din cântecele lui este declarat oficial Imnul studenţilor din România. În toţi aceşti ani scrie versuri, compune muzică şi pentru o scurtă perioadă de timp este membru al Cenaclului Totuşi Iubirea condus de poetul Adrian Păunescu.

În 1996 face primele înregistrări în studioul B’inişor al lui Valeriu Sterian şi editează albumul “Într-o zi…”, album ce se bucură de-un succes neaşteptat. A participat la multe evenimente muzicale şi a susţinut sute de concerte atât în România cât şi-n străinătate (USA, Italia, UK). Totodată este invitat frecvent şi participă la diverse emisiuni de radio şi televiziune. A publicat două cărţi de poezii, “Portretul unui gând”, apărută la Editura Tritonic (martie 2012) şi re-editată în 2015 la Alexandria Publishing House şi “Tu ce-ai făcut astăzi?” (nov. 2017 – Alexandria Publishing House).

Îi este în curs de apariţie cartea de călătorie “Cum am descoperit America”, şi volumele de proză “Bucuriile ne sunt la-ndemână” şi “Doi ani şi şase luni”. Este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România (UCMR), al Credidam şi al Uniunii Scriitorilor Europeni de Limbă Română din Chişinău.

Biroul de Presă
Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.