Lansări de carte, dansuri, parade și prelegeri la  Zilele Culturii Germane, Sighișoara

 

Zilele Culturii Germane vor fi organizate în perioada 25-27 mai de către Forumul Democrat al Germanilor din România – Filiala Sighișoara, cu sprijinul Municipiului Sighișoara.

Programul manifestării cuprinde expuneri și discuții, muzică, dans.

Deschiderea festivă cu participarea grupului de copii “Burgspatzen” va avea loc în 25 mai de la ora 16.00 în Piața Muzeului și va fi urmată de Prelegerea inaugurală: „Poziția sașilor transilvăneni față de Marea Unire din 1918” și prezentarea cărții „Ce sunt și ce vor sașii din Ardeal” expunere din anul 1919 cu o prefață de Nicolae Iorga.

Sâmbătă va fi susținută o prelegere pe tema „Instituțiile de învățământ ale sașilor transilvăneni în perioada interbelică“, iar elevii Liceul J. Haltrich vor prezenta „Monumente vechi-drumuri noi” și filme de scurt-metraj despre înființarea Forumului German.

Pentru duminică, în ultima dintre Zilele Culturii Germane, conform tradiției, în Piața Cetății din Sighișoara va fi prezentată o paradă a portului și a dansului popular săsesc cu formațiile de dans din Reghin, Sibiu, Sebeș și Sighișoara, împreună cu Fanfara Sighișoara.

 

Sursa: RadioSon Sighișoara

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.