Laura Coroianu despre Awake în cadrul ”Feed Your Mind” la Tîrgu Mureș

Laura Coroianu este co-director Awake Festival, co-proprietar și fondator Emagic România. Ea susține creativitatea și puterea comunității aduse împreună prin intermediul artei și a valorilor comune.

În cadrul evenimentului ”Feed Your Mind” on Tour care a avut loc la Tîrgu Mureș în 15 aprilie, Laura ne-a împărtășit povestea festivalului Awake. Totul a pornit de la inițiativa unor tineri din Mureș, inițiativă care a prins culoare în 2017 când a avut loc prima ediție Awake Festival.

Având în vedere că Peninsula Tîrgu Mureș nu s-a mai organizat după 2013 și de altfel nici B’estFest București, în perioada ce a urmat, un grup de tineri din Mureș a început să contureze ideea organizării unui nou festival, în acest sens căutând sprijin la Emagic în București. În acea vreme Emagic a decis să își desfășoare activitatea organizând concerte individuale și mai puțin festivaluri. Dorind să materializeze acest vis, Laura a promis că va sprijini acest proiect cu condiția de a se găsi o locație inedită și de a aduce ceva nou prin acest festival. Ulterior, s-a propus ca locație domeniul Teleki, din Gornești, județul Mureș, magia acestuia oferind atmosfera dorită.

Awake Mureș nu a fost dificil de pus pe picioare datorită experienței avută de Emagic în domeniu  și know-how-ul acumulat pe parcursul edițiilor B’estFest. Festivalul a fost conceput pe ideea de a fi sustenabil pe termen lung și de a nu depinde în totalitate de bugetele de sponsorizare.

Ca noutate s-a adoptat conceptul unui „festival botique” reprezentând un festival hibrid între muzică, artă și idei. Ediția din 2017 a fost reușită deși targetul de public a fost atins doar în ediția din 2018. Cel mai apreciat moment al ediției din 2018 a fost concertul simfonic Vița de Vie împreuna cu Filarmonica din Tîrgu Mureș.

Pentru ediția de anul acesta s-a mai adăugat o zi festivalului, se vor continua ideile începute anii trecuți dar cu ajutorul creativității se dorește pregătirea unor noi surprize și soluții. Se continuă colaborarea cu comunitatea din Tîrgu Mureș, susținând proiecte speciale care pot fi întâlnite doar în cadrul festivalului ”Awake”.

Anton Doru

Comentează cu Facebook