fbpx

Liberalii au un talent deosebit: să și-o tragă singuri

Întreb orice om de bun simț din arealul numit județul Mureș: dacă ai fi membru PNL Mureș și ți s-ar pune în față două variante de a porni într-o campanie electorală pe care ai alege-o?

Varianta 1: cel mai votat român al tuturor timpurilor moderne Ciprian Dobre (fost președinte ales al CJ Mureș) + prof. univ. dr. Horațiu Suciu – fără doar și poate cel mai celebru chirurg și doctor din Mureș, cu certitudine în top 5 cei mai renumiți medici din România, ”doctorul inimilor de copii”

sau

Varianta 2: Ervin Molnar – director general la Administrația Națională Apele Române și mai bine nu dai o căutare pe google că s-ar putea să rămâi surprins ce mai citești + Gabriel Toncean, un băiat pe care Reghin l-a sancționat dur la alegerile locale de acu` 3 săptămâni vis-a-vis de trecutul său. Dacă la Reghin românii au ales un ungur primar ar trebui să înțelegem multe fără să le mai zic eu cu subiect și predicat.

Bun, deci voi ce ați alege? Organizăm un vot online?

Ei bine, la PNL Mureș în ședința Biroului Permanent Județean, cu 18 voturi pentru și 10 împotrivă a câștigat …. varianta 2! Evident.

Mai are rost să explicăm ceva? Mai are rost să vă explicăm de ce România este o țară în care nimeni nu are coloană vertebrală și nimic nu funcționează normal?

Și totuși, vom intra în detalii.  

Detaliul 1: Ervin Molnar a fost mâna dreaptă a lui Ciprian Dobre de când îl cunosc eu. Adică de foarte mult timp. Acum, l-a trădat pe stăpân și și-a văzut de propria-i carieră.

Detaliul 2: Fiind mai tot timpul la București cu munca dar fiind activ și în organizația PNL Mureș cât timp Ciprian Dobre a stat pe tușă, încet- încet Ervin Molnar a preluat controlul câtorva locuri din structurile interne ale partidului. Și și-a făcut probabil intrări prin partid pe la București.

Detaliul 3: Pe de altă parte, Cristian Chirteș senator în funcție și președintele PNL Mureș este un fel de papă lapte cu inimă de copil speriat, dar totuși uman în atitudine. Motiv pentru care primarii l-au acceptat în timp mai bine ca pe Ciprian Dobre care – fiind pe cai mari la un moment dat – era mai îngâmfat și mai rece.  

Detaliul 4: Ciprian Dobre pentru un motiv pe care-l cunosc în teorie, dar nu am cum să-l probez deci rămâne să-l ghiciți, nu mai este atât de iubit la București de tabăra Ludovic Orban. Și de data asta Orban a împărțit cărțile.

Detaliul 5: Și de data asta Orban a împărțit cărțile … adică listele. În votul despre care am povestit mai sus al Biroului Permanent Județean al PNL Mureș s-a votat în premieră ”o listă” de candidați și nu candidații uninominal. De ce s-a votat o listă? Pentru că altfel PNL Mureș s-ar fi dizolvat ca sarea-n bucate și mierea-n ceai. Mai multe deduceți voi că sunteți cititori deștepți.

Așadar, PNL Mureș tocmai ne-a arătat cum se șutează cu șpițul drept în bijuterii, pentru ca apoi să guițe pe o octavă înaltă că răii din PSD și UDMR sunt altfel de răi. Nu nu, sunteți exact la fel.

Cristian Teodorescu

Comentează cu Facebook