Liceul Romano-Catolic nu va fi închis!

Consiliul Permanent al UDMR pe judeţul Mureş a emis un comunicat prin care ţine să lămurească zvonurile apărute în presă, cum că Liceul Romano-Catolic din Tîrgu Mureş ar fi în pericol de a fi închis.

“Liceul funcţionează legal din septembrie 2015 pe baza Hotărârii de Consiliu Local nr.33/2015. Hotărârea din 2014, atacată de Prefectură şi declarată nulă de Tribunal, nu poate înfluenţa funcţionarea şcolii, pentru că aceasta nu şi-a început activitatea pe baza acelei hotărâri.

Statusul Romano-Catolic a depus un studiu de fezabilitate la Primăria Tîrgu Mureş, unde Consiliul Local a adus două hotărâri, una despre intenţia de a pune bazele unei şcoli şi alta în care aceasta era inclusă deja în reţeaua şcolară. Nefiind respectaţi paşii la elaborarea acestora, prefectul a atacat aceste hotărâri şi Tribunalul le-a declarat nule.

Astfel toată procedura a fost reluată în ianuarie 2015, iar prin HCL 33/2015 şcoala romano-catolică a fost inclusă în sreţeaua şcolară pentru anul şcolar 2015-2016.

Pe baza acestei hotărâri de consiliu s-au făcut apoi planul de şcolarizare, s-a alcătuit corpul profesoral, au început înscrierile, iar din 1 septembrie 2015, practic, şcoala şi-a început activitatea. Această hotărâre poartă viza prefectului şi nefiind nicio chemare în judecată sau decizie de tribunal care să atace valabilitatea ei.

Procesul intentat anul trecut este  împotriva lui Tamási Zsolt precum şi împotriva fostului inspector şcolar general Someşan Ştefan, bănuit de abuz în serviciu, şi nu împotriva şcolii.

Atragem atenţia celor interesaţi că toate diplomele emise, precum şi cele ce vor fi emise în acest an şcolar sunt şi vor rămâne valabile.”, se arată în comunicat.

Totodată se explică şi apariţia problemelor administrative. Acestea sunt cauzate de faptul că singurul ce are drept de semnătură este directorul şcolii dr. Tamási Zsolt, având interdicţie de a intra în şcoală. Aceste probleme îngreunează , dar nicideecum nu duc la închiderea şcolii, se mai spune în comunicat.

În continuarea este redată procedura pentru obţinerea avizului conform de la Inspectoratul Şcolar pentru anul şcolar 2017-2018 şi a hotărârii de Consiliu Local. În cazul în care nu se va vota favorabil, va rămâne valabilă reţeaua şcolară aferentă anului precedent, aflăm din comunicat.

După ce în august 2016 controlul ministerial efectuat în şcoală nu a găsit nereguli, iar de atunci au sosit şi aprobările de la Minister pentru înfiinţarea unei clase noi de sociologie şi a claselor de la seral, profesorii sunt plătiţi, iar postul de director este scos la concurs, nu poate fi considerată ilegală funcţionarea şcolii, se arată în comunicat.

EM

Sursa

https://www.facebook.com/notes/rmdsz-maros

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

2 Comentarii

  1. Se pare ca statul la guvernare si in alianta cu PSD molipseste. Cei de la UDMR care au dat acest comunicat, cel putin hilar, cred ca toata lumea este proasta si usor de manipulat. Pai cei doi( si nu numai ei) sunt cercetati tocmai pentru ca au inscris ilegal in reteaua scolara o unitate de invatamant fara ca aceasta sa fi fost infiintata in prealabil. Despre ce vorbim …povesti de adormit electoratul gen “stati linistiti noi lucram pentru dumneavoastra”… Nu fiti suparati nici ai nostri nu sunt mai breji.

  2. Stat tipic Burkina Faso-neza (mai rau nu stiu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.