fbpx

Limpezire de la Apele Române

Ca urmare a informațiilor apărute în mass-media, facem următoarele precizări, astfel începe comunicatul Apelor Române. Primul răspuns se referă la întrebarea: Directorul general (ANAR) numeşte, suspendă sau eliberează din funcţie conducătorii unităţilor?

Cu personalitate juridică, da!

”Conform Statului de organizare și funcționare al Administrației Naționale “Apele Române” (ANAR), respectiv HG nr. 1176/2005, directorul general al Administrației Naționale ”Apele Române”, potrivit art.28, alin.3: “Directorul general numeşte, suspendă sau eliberează din funcţie conducătorii unităţilor prevăzute la art. 11 alin. (1) lit. b), respectând condiţiile din fişa postului şi legislaţia în vigoare”. Unitățile prevăzute la art. 11 sunt administrațiile bazinale de apă, instituții publice și unități din subordinea ANAR cu personalitate juridică. Conform aceluiași act normativ, Administraţiile Bazinale de Apă (ABA) au în structura lor sistemele de gospodărire a apelor şi sistemele hidrotehnice, unităţi fără personalitate juridică.

Fără personalitate juridică, nu!

”Prin urmare, directorul general al ANAR nu poate numi, suspenda sau elibera din funcție personalul de conducere din cadrul Sistemelor de Gospodărire a Apelor (SGA) care nu au personalitate juridică și sunt în subordinea Administrațiilor Bazinale de Apă. (ABA)

Dacă nu directorul ANAR atunci cine? Directorii ABA!

”În concluzie, acest lucru este realizat doar de către directorii Administrațiilor Bazinale de Apă în subordinea cărora se află acele sisteme de gospodărire a apelor.”

Demisie benevolă sau Dacă-i oridn, cu plăcere!

”În speță, demisia domnului Ovidiu Ianculescu a fost un act benevol, care a fost aprobat de către directorul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Mureș, Cristian Bratanovici, în funcție la data când acesta și-a înaintat această demisie, respectiv în luna februarie 2020.”

Ca să știți:

”Menționăm faptul că domnul Ovidiu Ianculescu a fost numit în funcție în anul 2017, fără concurs, pe postul de inginer-șef și promovat în anul 2019, prin CONCURS pe postul de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Mureș, de către directorul de la acea vreme al Administrației Bazinale de Apă Mureș, respectiv domnul Cristian Bratanovici. 

Dir.ABA, delegat dir.adj.ANAR, dir ABA: Bratanovici

”În ceea ce îl priveste pe Cristian Bratanovici acesta a susținut concursul pentru ocuparea postului de director ABA Mureș pe 16.05.2018, exercitând această funcție până în luna octombrie 2019 când i-au fost delegate sarcini și responsabilități ca director general adjunct al ANAR până pe data de 01.10.2020. Pe 03.02.2020 i s-au retras atribuțiile de director general adjunct ANAR, revenind pe postul deținut anterior de director ABA Mureș. Începând cu data de 7.02.2020 ocupă postul de director tehnic al acestei administrații bazinale, conform solicitării sale de retragere a atribuțiilor de director ABA Mureș.

Cristian Bratanovici face obiectul unui dosar de cercetare penală pentru luare de mită.

Solicitare de la ABA Someș-Tisa

”Administrația Bazinală de Apă Someș -Tisa a transmis către conducerea Administrației Naționale ”Apele Române” solicitarea prin care s-a cerut detașarea unei persoane pentru funcția de inginer-șef în cadrul SGA Maramureș, pe o perioadă de 12 luni. ANAR a redirecționat solicitarea către toate Administrații Bazinale de Apă.

De bună seamă, cel mai bun a fost ales

În urma centralizării răspunsurilor, Administrația Bazinală de Apă Mureș l-a nominalizat pe domnul Ovidiu Ianculescu care a fost detașat pe funcția de inginer-șef pentru perioada 9.11.2020-8.11.2021 în cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș.

Detașare: de la Senat la ABA Mureș

”Noul director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, Ionuț Cengher, este detașat de la Senatul României pe acest post la ABA Mureș din februarie 2020. Acestuia îi vor fi reanalizate competențele.

În starea de alertă, fără concurs!

”Menționăm că potrivit legislației în vigoare, pe durata stării de alertă, în România, nu se pot organiza concursuri pentru ocuparea funcțiilor în instituțiile publice”., conchide comunicatul de la Compartiment Comunicare și Relaţii cu Presa.

www.apele-romane.ro

Comentează cu Facebook