Locatarii din blocul afectat de explozie pot reveni acasă

 

Subprefectul județului Mureș, Nagy Zsigmond, a efectuat o inspecție la blocul de pe strada Piața Armatei din Municipiul Tîrgu Mureș, afectat de explozie ieri dimineață.

Lucrările sunt în plină desfășurare, iar în această zi, majoritatea locatarilor se va putea întoarce acasă în condiții normale.

”La ora 11.30, încă nu s-a reușit reconectarea la sistemul de gaz, dar firmele specializate lucrează și, conform afirmațiilor specialiștilor, în cursul zilei de azi, cel mai probabil, toate locuințele, în afară de cea avariată, vor fi conectate la sistemul de gaz. Locatarii nu au putut să înnopteze acolo, din cauza acestei lipse, dar toată lumea a avut unde să meargă, la rude, la prieteni și așa mai departe. Conform relatărilor locatarilor care erau prezenți la data la care eu am fost acolo în vizită, nu au fost afectate locuințele de pe celelalte etaje, nu a fost mobilier avariat, au fost afectate doar cele două locuințe de la parter, unde s-a produs deflagrația. În rest, toate instituțiile sunt la datorie, chiar era o echipă de la salubritate care evacua resturile rămase în locuința respectivă. Cei de la AJPIS au fost acolo, au făcut anchete sociale, la fel și trei echipe de la Serviciul Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Tîrgu Mureș, care au evaluat starea materială, în eventualitatea acordării de ajutoare de urgență acelor familii care au fost afectate de explozie. Instituția Prefectului – Județul Mureș a solicitat o informare în scris, până marți, cu măsurile întreprinse de fiecare instituție care are atribuții în rezolvarea acestei situații,” a declarat subprefectul județului Mureș, Nagy Zsigmond.

 

 

 

Biroul de presă al Instituției Prefectului

Județul Mureș

 

Comentează cu Facebook