Locuințe pentru angajați prin Programul “Cariera Roditoare”, lansat de Grupul Petry

Grupul Petry a anunțat joi într-o conferință de presă lansarea unui program destinat celor care doresc să lucreze și să-și facă o carieră la această companie, intitulat “Cariera Roditoare”, prin care oferă locuință pentru angajați, dar și un program de pregătire profesională și unul de sănătate.

Potrivit reprezentantului firmei, Varga-Pal Petri Zsolt, scopul programului este de a ajuta tinerii care muncesc acolo să-și creeze o viață independentă, prin oferirea unei locuințe în care pot sta la un preț redus, în sistem de cămin. Deocamdată, compania are 10 locuri, dar, în funcție de cerere, poate oferi mult mai multe, a spus el.

“Acum 2 ani am fost la o conferință de HR (resurse umane, n.r.) în străinătate și acolo am primit niște idei care au fost deja folosite de companiile din Occident și deja am simțit și noi nevoia să mai adăugăm și alte componente la oferta noastră de muncă, în afară de salarii să mai oferim și alte facilități, alte posibilități de dezvoltare pentru tineri”, a declarat Varga-Pal Petri Zsolt, adăugând că își dorește ca, pe lângă produsele de calitate europeană, să creeze și locuri de muncă europene.

El a precizat că, dincolo de facilitățile oferite prin programul de locuințe, cei interesați pot învăța și o nouă meserie, la Akademia Petry, și să-și însușească cunoștințe care nu se învață la școală – lucruri practice, dar și unele care-i ajută și la locul de muncă, și în viața privată. De asemenea, programul are și o componentă de sănătate, în care intră gimnastică medicală și oferirea gratuită de vitamine pentru angajați.

Compania are la acest moment angajați, în județele Mureș, Harghita, precum și Cluj, iar scopul principal al programului este prevenirea migrației forței de muncă și dezvoltarea economiei locale prin oferirea unui sprijin suplimentar colegilor tineri în vederea creării bazei vieții independente.

“Am vrut să oferim și alte facilități, că nu doar salariul contează”, a spus Varga-Pal Petri Zsolt, care a arătat că pe acest segment societatea pe care o reprezintă este competitivă, dar evident se poate și mai bine.

Potrivit acestuia, la momentul actual, compania are nevoie de angajați mai ales în Cluj, unde concurența pe piața muncii este foarte mare, dar angajează peste tot, pentru că există și o fluctuație de personal, dar se și extinde.

La lansarea programului au participat președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, care și-a exprimat speranța că exemplul acestei firme – una dintre cele mai vechi de pe piața mureșeană, care va împlini în curând 140 de ani – să fie urmat și de altele, reprezentanții Camerei de Comerț și ai Universității Sapientia, care au salutat inițiativa.

Comentează cu Facebook