Locuri bugetate la universitățile din țară, repartizate pe criterii politice?


Un scandal național, iscat din cauza reducerii numărului de locuri bugetate la opt dintre cele mai importante universități din țară, este subiectul principal al ediției cu nr. 678 a săptămânalului PUNCTUL. Detalii despre situația universităților din Tîrgu Mureș în pagina 4, semnată de Vasile Dancea.
În opinia lui Titi Dălălău România este țara cu cel mai mic număr de bugetari. Aceștia sunt suprasolicitați lucrând în locul a 2-3-4 oameni, astfel că în condițiile date, ei chiar își fac treaba foarte bine! Detalii în pagina 1.
Ați auzit probabil de locomotiva hibrid, cu acumulatori LEA, prezentată în premieră mondială la Constanța, în februarie. Despre locomotivă a discutat subsemnata cu ing. Marius Dobrin de la firma care a asigurat software-ul și echipamentele de control bazate pe o structură electronică. Detalii în paginile 2 și 3.
Punctul Alb din această săptămână îi revine unei locatare din str. Banat. Aflați de ce l-a obținut! Punctul Negru îi revine din nou transportului public! Detalii în pagina 2.
De la Reghin a transmis Imola Grama despre reuninunea culturală intitulată ”Fratele e pururea frate.” Imagini și detalii în pagina 5. Tot de la Imola Grama aflăm despre Cupa Zonală Karate Kyokushin, competiție desfășurată duminică, 15 aprilie, la Reghin. Detalii în pagina 6.
Despre mureșenii care au făcut sport la Fitness Festival puteți citi un articol semnat de Cristina Vancea. Detalii în pagina 7.
De la Sighișoara aflăm despre Bursa Locurilor de Muncă, despre acordarea finanțărilor nerambursabile din fondurile bugetului local și concurs pentru ocuparea unor funcții la Primăria Sighișoara. Detalii în pagina 8.
Ioan A. Borgovan transmite de la Luduș: plachetă de onoare pentru decana de vârstă a ludușenilor, rezultatele de la skanderberg și știrile care pun punctul pe i. Detalii în pagina 9.
De la Târnăveni transmite Mircea Barbu despre bursele școlare și despre olimpicii de la Gimnaziul ”Traian”. Detalii în pagina 12.
Cei care doresc să-și achiziționeze bunuri scoase la licitație au la dispoziție anunțurile executorilor judecătorești în paginile 10 și 11.
Lectură plăcută!
EM

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.