Locuri fruntaşe pentru mureşeni la Concursul Interjudețean de Matematică ‘Gheorghe Lazăr’

În perioada 24-26.03.2017 a avut loc la Colegiul Național ‘Gheorghe Lazăr’ Sibiu a XVIII-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică ‘Gheorghe Lazăr’.

Concursul a fost organizat, conform tradiției, de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Colegiul Național ‘Gheorghe Lazăr’ Sibiu și Asociațiunea ASTRA, în colaborare cu Departamentul de Matematică și Informatică de la Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu. Concursul este activitate principală a Proiectului ‘Gheorghe Lazăr’, proiect educațional vizând promovarea și susținerea învățării matematicii, înscris în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene 2017, poziția 1470.

La ediția din acest an a concursului au participat 161 de elevi din clasele VII-XII, reprezentând 37 de unități de învățământ din 9 județe: Alba, Brașov, Bistrița-Năsăud, Cluj, Dolj, Hunedoara, Mureș, Prahova și Sibiu.

Au fost acordate 7 premii I, 6 premii II, 6 premii III, 15 mențiuni și 47 de mențiuni speciale. Fondul de premiere, în valoarea totală de 3190 lei, a fost obținut din donații și sponsorizări prin Asociația ‘Gheorghe Lazăr Sibiu 2007’ și Asociațiunea ASTRA.

Lions Club Millenium Sibiu a asigurat, și la această ediție, premii speciale, în valoare totală de 500 lei, pentru elevele cu cele mai bune rezultate. De asemenea, au fost acordate 4 premii ‘Gheorghe Lazăr’ pentru punctaje maxime obținute la clasele a X-a, a XI-a și a XII-a.

Kacso Chris-Sandor / VII / Colegiul Național ‘Al. Papiu Ilarian’ Târgu Mureș / Premiul I

Florea Ciprian / IX / Colegiul Național ‘Al. Papiu Ilarian’ Târgu Mureș / Premiul I

Purcar David / X / Colegiul Național ‘Unirea’ Târgu Mureș / Premiul III

Blaga Bogdan / XI / Colegiul Național ‘Al. Papiu Ilarian’ Târgu Mureș / Premiul I. Premiul ‘Gheorghe Lazăr’

Tenie Anda / XI / Colegiul Național ‘Al. Papiu Ilarian’ / Târgu Mureș / Premiul I, Premiul ‘Gheorghe Lazăr’, Premiul LIONS

Moga Radu / XI / Colegiul Național ‘Al. Papiu Ilarian’ Târgu Mureș / Premiul II

Rus Raul Octavian XII / Liceu Teoretic ‘Andrei Bârseanu’ Tîrnăveni / Premiul I, Premiul ‘Gheorghe Lazăr’

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.