Cluburile de „performanţă”, out din Sala Polivalentă. Excepţie face BC Mureş

 

Între timp se lucrează la proiectul CSM (Club Sportiv Municipal). În decembrie, intră în şedinţa CL

 

Cluburile sportive de performanță au fost scoase afară din Sala Polivalentă ca urmare a faptului că nu și-au plătit datoriile, mai mult, acestea  (City Us, CS Olimpic şi SC Mureşul Tîrgu Mureş) au fost date în judecată de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș (D.J.S.T.) pentru recuperarea datoriilor.

Aceste cluburi, se pare că, au depins exclusiv de banii alocaţi de către Primăria Tîrgu Mureş.

Până când aveau „siguranţa” contractului, probabil că şi D.J.S.T. se raporta la contract şi la o anumită siguranţă a plăţii, chiar dacă banii se încasau cu întârziere.

După deciziile luate în Consiliu, dar și din cauza diferitelor măsuri întreprinse de mai multe instituţii, inclusiv cele de anchetă și a articolelor apărute privind datoriile cluburilor, D.J.S.T. Mureş a luat decizia de a impune cluburilor un angajament de plată. Excepţie a făcut C.S. Olimpic Târgu Mureş, care nu şi-a ţinut antrenamentele acolo niciodată, dar a organizat competiţii. Conform celor de la D.J.S.T., C.S. Olimpic a acumulat o datorie de 7.000 de lei, la care se adaugă penalităţi. Angajamentele de plată nefiind respectate, cluburilor City‘us şi SC Mureşul Tâgu Mureş le-a fost restricţionat accesul în Sala Polivalentă.

Cât au acumulat? Excepţia BC Mureş…

 

City‘us a cumulat datorii de peste 20.000 de lei, iar C.S. Mureşul Târgu Mureş 16.000 de lei.

B.C. Mureş este singurul club care a reuşit să-şi plătească din datorii şi să-şi respecte angajamentul de plată. „Probabil că suntem singurul club, care în urma tuturor greutăţilor jucăm cu sala plină şi avem sponsori din mediul privat”, a declarat preşedintele Béres Lorand.

B.C. Mureş mai are o restanţă de 13.000 de lei. În general, aceste cluburi au deţinut şi deţin în Polivalentă şi câte un birou, care l-a rândul lor au acumulat datorii.

Noi am încercat pe cale amiabilă, cu vorba bună, am făcut tot posibilul. Dar avem şi noi o responsabilitate faţă de Curtea de Conturi şi Minister dacă nu încasăm aceste datorii. Am acţionat cluburile în judecată pentru că, în urma nerespectării angajamentelor de plată nu am avut de ales”, ne-a declarat directoarea D.J.S.T. Mureş, Iulian Rus.

City‘us s-a conformat deciziei. Astăzi clubul nu se antrenează nicăieri. Meciul cu Galaţi de sâmbătă s-a jucat în Mureşeni, la gimnaziul Serafim Duicu.

SC Mureşul nu a primit foarte bine vestea. Preşedintele clubului, Rad Teodor ne-a spus că, „rupe tăcerea” şi va ieşi pe „televizoare”. Sunt curios cu ce? Nouă ne-a dat un exemplu, care în opinia sa nu este corectă, „noi jucăm cu sigla Azomureş pe parchet fără să beneficiem de un leu. Şi alte bannere afişate care de fapt nu ne sunt sponsori. Politica îşi bagă nasul şi eu cred că de aceea am pierdut pentru că nu am considerat că e treaba politicului”. Clubul este în insolvenţă şi nu stă departe de faliment.

CSM în pregătire. În decembrie ar putea funcţiona

 

Imediat după încetarea finanţării de către municipalitate a celor cinci cluburi, s-a luat în discuţie înfiinţarea unui Club Sportiv Municipal. Nu voi intra în detalii referitor la ce înseamnă acest lucru, precizez doar că rolul Primăriei va fi la fel, poate chiar mai important, în desfăşurarea activităţii ramurilor sportive ale acestui club.

Deocamdată, doar pe surse, am aflat că ar fi vorba de 11 echipe din diferite ramuri sportive care vor trece sub cupola unui astfel de CSM. Urmează definitivarea statutului, documentaţia şi organigrama. Se preconizează că în ședinţa de consiliu din decembrie se va vota asupra unui proiect de hotărâre în acest sens. Tot până în decembrie s-ar putea să vină nişte veşti, sper pozitive, despre Sala Polivalentă. Dar toate la timpul lor.

 

Marius LIBEG

 

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

2 Comentarii

  1. Va rugam sa rectificati continutul acestui articol.Clubul Sportiv Muresul Tg.Mures nu are datorii catre DJST Mures.CS MURESUL Tg.Mures nu are presedinte in persoana domnului rad Teodor.Probabil va referiti la SC MURESUL Tg.Mures , echipa de handbal.Va multumesc mult pentru atentie.

  2. Multumim, a fost corectat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.