Ludușeanca Valeria Tocaciu, locul III la ProSoft@NT 2017

În perioada 1-4 martie 2017 s-a desfăşurat, la Colegiul Naţional de Informatică Piatra-Neamţ, Concursul Interdisciplinar „PROSOFT@NT”. La această ediţie au fost prezenți elevi şi profesori din Spania, Grecia, Italia, Republica Moldova, Ucraina, Turcia, Federaţia Rusă. Din județul Mureș, Luduș, a participat eleva Valeria Tocaciu, din clasa a XI-a A, la liceul Tehnologic Luduș. Aceasta a reușit obținerea unui frumos loc III.
În anul şcolar anterior, Concursul Interdisciplinar „PROSOFT@NT” a fost înscris în lista concursurilor şcolare desfăşurate la nivel naţional cu finanţare MEN, aprobată prin OMEN Nr. 27491/12.02.2016, iar în acest an şcolar este înscris la aceeași categorie.
Concursul Interdisciplinar „PROSOFT@NT” a fost structurat pe următoarele probe:
1. interdisciplinară (matematică – informatică);
2. programare;
3. matematică;
4. soft educaţional / pagini web (tema „Interculturalitate”).
În agenda competiţiei a fost inclusă şi o Sesiune internaţională de comunicări metodico-ştiinţifice „Memorial Vasile Ţifui”, cu tema „Creativitate și inovație prin medii virtuale de învăţare”, organizată în parteneriat cu universităţi şi firme de IT din România, la care participă elevi şi profesori din învăţământul preuniversitar prezenţi la competiţie, studenţi şi cadre universitare, specialişti din Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi traineri din companii producătoare de software. Conform legislaţiei în vigoare, cheltuielile de transport pentru elevii şi profesorii însoţitori se suportă de către inspectoratele şcolare de unde aceştia provin, iar cele de masă şi de cazare de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ.
Atât elevii, cât şi profesorii însoţitori au fost cazaţi în internatul Colegiului Naţional de Informatică, str. Mihai Viteazu, nr. 12, Piatra-Neamţ.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Va rog dati rezultatele tuturor premiantilor din judetul Mures!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.