Macovei, posibil al treilea candidat la șefia PDL

monica macoveiPrim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea a declarat miercuri într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că europarlamentarul Monica Macovei ar putea fi al treilea candidat la şefia PDL, alături de Vasile Blaga şi Elena Udrea.

‘Partidul la ora actuală are nevoie şi de Vasile Blaga şi de Elena Udrea şi de Monica Macovei. Are nevoie de toată lumea laolaltă şi cred că la ora actuală înţelepciunea de a colabora cele trei variante, cu mandat clar – se poate contura o variantă, vii cu trei lucruri posibile, trei moţiuni diferite şi aplicabile, poţi decide la un moment dat să te duci pe toate trei odată (…) Probabil (Macovei va depune o moţiune – n.r.) aşa se discută deocamdată, nu am văzut-o, dar i-am auzit intenţia’, a arătat Dorin Florea.

În privinţa disputelor apărute în PDL pe marginea candidaţilor la conducerea formaţiunii, Dorin Florea a arătat că aceasta demonstrează că PDL este un partid viu.

‘Este o relaţia firească, dinamică şi într-adevăr ca într-un proces digestiv activ, adică e viu. PDL este un partid viu prin această anunţată convenţie care va avea loc. Arată că există preocupare, arată că există voinţă. Pentru mine sunt binevenite aceste prezentări. V-am spus şi calităţile doamnei Udrea şi calităţile domnului Blaga. Sunt doi oameni care într-adevăr dovedesc că ţin la acest partid. Dorinţa mea foarte clară că neavând un lider – cum era pe vremuri preşedintele Băsescu (…) – în faza asta echipa trebuie să dea dovadă de maturitate şi înţelepciune, adică de colaborare, pentru că, dacă echipa are această înţelepciune, este doar o chestiune de timp până când apare liderul’, a spus Florea.

Acesta a afirmat că se discută faptul că PDL ar avea o problemă să-şi definitiveze echipa pentru parcursul următor, dar că el crede că organizaţia trebuie să fie activă şi să explice populaţiei că măsurile luate pe parcursul guvernării PDL au fost corecte.

‘Eu cred că nu avem voie nicio clipă să nu fim activi în a arăta electoratului de dreapta că ne-am făcut treaba corect – şi vă spuneam, eu am spus-o primul de aici: nu trebuie să te acuze cineva ca să spui adevărul, să fie un delict. Şi în cazul acesta, clar, PDL nu trebuie să stea cu capul ascuns, pentru că a făcut exact ce a trebuit. Şi uitaţi-vă acum, măsurile pe care le iau alte ţări, după atât amar de ani. Din păcate, aceasta se numeşte respect faţă de interesul naţional, unii l-au considerat altceva. Nu zic că n-au făcut greşeli. Dar plus cu minus dau două plusuri vizavi de servirea interesului naţional – aceasta este părerea mea’, a susţinut Florea.

În privinţa poziţiei preşedintelui Traian Băsescu faţă de ceea ce se întâmplă în PDL, Dorin Florea crede că ‘preşedintele a fost foarte clar şi a prezentat un punct de vedere sentimental, emoţional, pentru că a spus-o foarte clar că îi pasă de acest partid, îi pasă de electoratul de dreapta, pentru că e şi electoratul lui’.

‘Deci electoratul care l-a votat pe preşedinte, care i-a împiedicat pe USL-işti să-l destituie, este şi electoratul preşedintelui. Era normal! Dacă era un preşedinte spectator la Cotroceni, ziceam: da, domnule, nu… dar preşedintele şi-a manifestat un punct de vedere, ce crede el că aşteaptă dreapta de la noi. Şi atunci, preşedintele, cel puţin în cadrul partidului sau în cadrul electoratului de dreapta, este văzut ca un politician de dreapta şi care într-adevăr a punctat serios. Un partid cum este PDL, lumea nu trebuie să uite nicio clipă: este partidul cel mai performant, din punct de vedere, politic’, a accentuat Dorin Florea.AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.