Mai multe accidente și infracțiuni rutiere

#La data de 24 aprilie 2017, pe strada Libertăţii, din Târgu Mureş, un bărbat, de 54 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe fondul nepăstrării unei distanțe de siguranță în timpul mersului, a intrat în coliziune cu partea din spate a unui autoturism, condus regulamentar de un bărbat, de 44 ani, care la rândul său a fost proiectat în alt autoturism, condus de un bărbat, de 36 de ani.

În urma testării cu etilotestul, conducătorului auto de, 54 de ani, i-a rezultat o valoare de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto, de 44 de ani, a fost rănit uşor în urma producerii accidentului rutier.

#La data de 24 aprilie 2017, ora 22:57, pe strada Verii, din Târgu Mureş, o tânără, de 19 ani, din localitatea Timişoara, în timp ce conducea un autoturism, pe fondul neadaptării vitezei în curbă, a părăsit partea carosabilă spre stânga şi a intrat în coliziune cu un copac.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătoarei auto.

#La data de 24 aprilie 2017, ora 11:18, pe DN 15 E578, la km. 127+750 m, în localitatea Pietriș, un bărbat, de 56 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autotren, pe fondul altor preocupări în timpul mersului, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă, a ieșit în decor şi s-a răsturnat în albia pârâului ”Pietriș”.

În urma accidentului rutier, un minor, de 14 ani, pasager în autotren a fost rănit uşor.

MINOR, DE 14 ANI, CERCETAT PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS

La data de 24 aprilie 2017, ora 23:45, poliţiştii de la Poliţia Oraşului Luduş au fost sesizaţi prin apel 112, de către un bărbat, din Luduş, că pe strada Mureşului, un autoturism a intrat într-un gard.

La faţa locului, poliţiştii au constatat că autoturismul a fost condus pe strada Mureşului, din oraşul Luduş, de către un minor, de 14 ani, care a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a tamponat cu gardul unui imobil.

În autoturism se mai afla un minor, de 15 ani, iar în urma accidentului nici unul dintre aceştia nu a suferit vătămări corporale.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

CONDUCERE SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

La data de 24 aprilie 2017, ora 10:55, poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Petelea au oprit pe raza localităţii Beica de Jos, un autoturism condus de un bărbat, de 55 de ani, din municipiul Bistriţa, căruia în urma testării cu etilotestul i-a rezultat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Reghin, pentru recoltarea probelor biologice.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Polițiștii de la rutieră au constatat 14 infracțiuni, au aplicat 549 de sancțiuni contravenționale, au reținut 56 de premise de conducere și au retras 11 certificate de înmatriculare, în urma acțiunii ,,SPEED”, desfășurate săptămâna trecută.

În perioada 17 – 23 aprilie a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii rutieri din judeţul Mureş au acționat, în cadrul operațiunii „SPEED”, pentru salvarea de vieți și pentru creșterea siguranței traficului rutier, prin impunerea respectării regimului legal de viteză.

Polițiștii au constatat, în această perioadă, 14 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice și au aplicat 549 de sancțiuni contravenționale, dintre care 547 prevăzute de legislația rutieră și 2 prevăzute de alte acte normative.

De asemenea, au fost reținute 56 de permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Pentru constatarea abaterilor, polițiștii au folosit 7 echipamente radar, montate pe autospeciale inscripționate.

Astfel, doar pentru încălcarea regimului legal de viteză, au fost aplicate 413 sancțiuni, fiind reținute 18 permise de conducere, pentru depășirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h.

În funcție de categoria permisului de conducere, au fost aplicate 394 de sancțiuni pentru posesorii categoriei ”B”, 16 pentru categoria ”C” şi 3 pentru categoria ”D”.

În funcție de încadrarea contravențională a abaterii săvârșite, au fost aplicate 161 de sancțiuni pentru depășirea cu 10 – 20 km/h a vitezei maxime admise, 155 de sancțiuni pentru depășirea cu 21 – 30 km/h a vitezei maxime admise, 61 de sancțiuni pentru depășirea cu 31 – 40 km/h a vitezei maxime admise, 18 sancțiuni pentru depășirea cu 41 – 50 km/h a vitezei maxime admise și 18 sancțiuni pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise.

Exemple:

1.La data de 20 aprilie, DN15 E578, la km 132 + 800 m, in localitatea Bistra Mureșului , județul Mureş, polițiștii au depistat un bărbat, care conducea un autoturism cu viteza de 135 de km/h.

Conducătorului auto i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 90 zile.

2.La data de 20 aprilie, DN15 E60, la km 60 + 900 m, in localitatea Recea , județul Mureş, polițiștii au depistat un bărbat, care conducea un autoturism cu viteza de 112 de km/h.

Conducătorului auto i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 90 zile.

3. La data de 20 aprilie, DN13 E60, la km 60 + 900 m, in localitatea Corunca , județul Mureş, polițiștii au depistat un bărbat, care conducea un autoturism cu viteza de 114 de km/h.
Conducătorului auto i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 90 zile.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.