Mai multe lanţuri magazine din ţară cer clienţilor să returneze fructele şi legumele congelate. Listeria a dus deja la moartea a 9 oameni

Mai multe lanţuri de mari magazine din ţară le cer clienţilor să returneze fructele şi legumele congelate, pe fondul alertei europene privind contaminarea cu bacteria Listeria care a dus deja la moartea a 9 oameni.
Lista supermarketurilor şi a produselor ce ar trebui aduse înapoi în magazine se află pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare la secţiunea retragere produse alimentare.
Printre alimentele aflate pe listă se află căpşunile şi vişinele congelate, mazărea, fasolea galbenă şi verde, amestecul mexican şi pentru supă sau ciorbă.
Rechemarea produselor nu înseamnă că acestea sunt contaminate, este doar o măsură de prevenție, precizează magazinele.
În acelaşi timp inspectorii ANSVSA fac controale în toată ţara pentru a se asigura că aceste produse sunt retrase de la comercializare cât mai repede.
Având în vedere implicarea mai multor state membre în acest caz, Comisia Europeană, prin DG SANTE organizează în data de 11 iulie, o teleconferință cu toate statele membre pentru a discuta aspecte legate de gestionarea situației generată de prezența Listeria monocytogenes în porumbul congelat și, posibil alte legume congelate.

România Actualităţi

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.