Mai mulţi ciclişti şi-au pus sângele în mişcare pe o vreme rece, la Târgu Mureş

Mai mulţi ciclişti şi-au pus sângele în mişcare pe o vreme rece, în acest weekend, la Târgu Mureş. Sosiţi de la sute de kilometri distanţă, sportivii au străbătut pe un drum forestier foarte greu de parcurs, în speranţa că vor ieşi pe primul loc în a Cupei România la cros pe două roţi.

Gabriel Vasile, sportiv: Mă simt foarte bine, mă dor puţin picioarele

Manea Jozsa, campion naţional: Este o concurenţă destul de puternică, la general şi trebuie să vin într-o clasare cât mai bună pentru că este ultima etapă Cupa României la Cyclo Cross şi penultima la Cyclo Cross National, unde conduc la categoria Elite, trebuie să termin printre primi să fac rost de puncte.

Traseul de doi kilometri – denivelat şi plin de noroi – a fost străbătut de opt ori de bărbaţi, într-un interval de o oră. Iar femeile au pedalat doar 40 de minute, acceaşi distanţă.

Csongor Berekmeri, antrenor Clubul Sportiv Mures: E meritul lor pentru că aici este muncă multă, mulţi kilometri acumulaţi, vă daţi seama că în frigul ăsta de decembrie să vii zi de zi în noroiul ăsta, să pedalezi trebuie să ai renunţări şi muncă enormă ca să poţi să faci o performanţă.

Peste 50 de ciclişti din şapte judeţe ale ţării au participat la această etapă.

Mircea Gustav, organizator: Cyclo Cross ajunge la 4 etapă din Circuitul Naţional. Avem privilegiul de a organiza în Tg. Mureş o cursă autohtonă de cyclo cross. Am animat cursa şi cu o categorie de Mountainbike.

La categoria juniori, pe primul loc s-a clasat Gabi Silaghi din Târgu Mureş. Peste două săptămâni în Capitală se va desfăşura Campionatul Naţional de Cyclo Cross.

 

Vezi VIDEO

Comentează cu Facebook