Mâine se discută din nou soarta Liceului Romano-Catolic

Grupul de părinţi “Civili pentru Liceul Teologic Romano-Catolic” a emis un comunicat de presă cu o zi înaintea şedinţei de Consiliu Local Tîrgu Mureş, în care ar trebui să se decidă soarta liceului. Grupul consideră că denunţurile împotriva şcolii sunt de rea credinţă în scopul creării unor tensiuni interetnice.

Joi la ora 14 în cadrul şedinţei de consiliu local se va discuta decizia ISJ nr. 75 prin care a fost exclus Liceul Teologic Romano-Catolic din reţeaua şcolară pe anul şcolar 2017-2018. Motivul? Liceul se află sub cercetare DNA. Această motivare pentru excluderea şcolii este ilegală, până la o sentinţă judecătorească definitivă liceul bucurându-se de prezumpţia nevinovăţiei, sunt de părere părinţii elevilor.

Grupul părinţilor consideră că una dintre soluţii ar fi aceea în care Consiliul Local nu adoptă hotărârea Inspectoratului oprind astfel întregul demers. Aceasta presupune voinţă politică din partea  UDMR şi susţinerea consilierilor POL.

“Am aflat că directorul adjunct pe învăţământ, Horaţiu Lobonţ, a depus un proiect de hotărâre în care propune ca liceul să-şi piardă personalitatea juridică, iar elevii să fie distribuiţi pe la Liceul Teoretic “Bolyai Farkas” şi la Colegiul Naţional “Unirea”. Sinugua soluţie acceptabilă pentru noi este ca şcoala noastră să existe ca personalitatea juridică independentă şi să se dezvolte mai departe”… “Soarta copiilor noştri nu se negociază”, se arată în comunicat.

Şedinţa fiind publică, mai multe persoane şi-au anunţat participarea pe pagina de socializare.

Sursa nepujsag

EM

 

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.