Maraton de diplome, talent și muzică : Timea și Ödön Ördög

frati

Ördög Timea și Ödön Ördög sunt doi frați din Reghin extrem de talentați. Ödön are 22 de ani și povestește că a fost fascinat de muzică încă de când era mic. Avea un prieten care mergea la ore de pian și lui îi plăcea să îl însoțească . Părinții l-au înscris la cursuri de pian unde a cunoscut tainele acestui instrument și a studiat timp de 4 ani. A urmat cursurile Liceului Vocațional de Artă Tîrgu Mureș, profilul muzică canto clasic. Acum este student în anul IV la Academia deMuzică „Gheorghe Dima” din Cluj, profil interpretare muzicală , secțiunea canto clasic.

Timea are 18 ani……și inspirată fiind de fratele să u a studiat timp de 8 ani pianul, iar acum este elevă în clasa a XII, la Liceul Vocațional de Artă Tîrgu Mureș, profilul muzică canto clasic. Ar vrea să fie admisă la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj, la aceeași secțiune ca și fratele său. Frații au participat atât împreună , cât și separat la numeroase festivaluri, concursuri, emisiuni televizate de unde întotdeauna s-au întors cu diplome. Ultimul eveniment la care au participat a fost un festival internațional unde au obținut o mențiune. O carieră împrună Întrebați de planurile de viitor cei doi frați își doresc o carieră împreună , dar și una diferită . Ödön își dorește să devină profesor de canto clasic, Timea vrea să ajungă să cânte la Operă . Împreună își doresc o formație, unde ei să fie atât textieri, cât și compozitori. Își doresc sa ajungă celebri, să participe la concerte, să cucerească publicul cu bandul lor.

Deși amândoi tineri recunosc că este mult de muncă sunt conștienți că au un har și că prin muzică pot aduce un strop de fericire în sufletele oamenilor. I-am rugat să își caracterizeze în câteva cuvinte fiecare din ei pe celă lalt. ,,Ödike este pozitiv, are un optimism debordant, lângă el niciodată nimeni nu poate să stea trist. Are un suflet bun, ajută cu drag pe oricine, este sensibil”, spune Timea. ,,Timike e serioasă, uneori mult prea serioasă. Este ambițioasă, niciodată nu renunță dacă s-a apucat de ceva, o duce până la capăt cu orice efort. Uneori mi se pare că toate defectele mele la ea apar sub formă de calități”, completează zâmbind fratele mai mare. Pentru părinți este o binecuvântare să aibă asemenea copii. Este un efort emoțional fantastic fiecare apariție pe scenă a lor, dar și un efort financiar susținut în toți acești ani. Dar văzându-și copiii fericiți nu regretă nicio clipă eforturile depuse.

IMOLA Grama

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Vă mulțumim din suflet pentru aprecierea copiilor! Si vă dorim aceleași satisfacții care le -am avut si noi.??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.