Maratonul de lectură „Citește-le Tîrgumureșenilor!” revine cu ediţia a şasea

Devenit deja o tradiţie, maratonul de lectură „Citește-le tîrgumureșenilor! / Olvass fel Marosvasarhelyért!” va marca şi în acest an, în data de 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale și nașterea poetului Mihai Eminescu. Astfel, în data de 15 ianuarie, la ora 12.00, se va da startul celei de-a şasea ediţii, care se va încheia la ora 24.00. Maratonul va continua în 22 ianuarie, de Ziua Culturii Maghiare, când vom citi, de asemenea, 12 ore, de la ora 12.00 la ora 24.00. Evenimentul va avea loc la Biblioteca Fundaţiei STUDIUM PROSPERO, Str. Gen. Gheorghe Avramescu nr. 11.

Noutatea ediției din acest an constă în organizarea „Săptămânii culturale” 16-21 ianuarie, în cadrul căreia vom organiza o serie de dezbateri cu teme şi despre alte culturi ale minorităţilor din România. În acest an, vom aborda cultura romă şi păstrarea tradiţiilor acesteia, precum şi cultura armeană. Astfel, vor avea lor două evenimente dedicate acestor culturi – Seara Romilor (Miercuri, 17 ianuarie, ora 17.00) şi Seara Armenilor (joi, 18 ianuarie, ora 18.00) cu invitaţi speciali care vor vorbi despre păstrarea identităţii culturale, a tradiţiilor şi meşteşugurilor în comunitatea din care provin.
Aceste evenimente se vor desfăşura la Centrul Cultural al FUNDAŢIEI STUDIUM PROSPERO, Str. Revoluţiei nr. 8.

Ca şi la ediţia precedentă a Maratonului de lectură, cititorii vor putea dedica rândurile pe care le citesc membrilor familiei, rudelor, prietenilor, cunoștințelor, concitadinilor sau altor persoane.

Echipa de organizare va pune la dispoziția celor care vor să citească o serie de cărți, dar cine dorește poate citi din propriile volume.
Cititorii care doresc să citească din propriile cărți sunt rugați ca volumul să fie din opera poetului Mihai Eminescu, a unui autor român din Tîrgu Mureș sau din județul Mureș, a unui autor român aniversat anul acesta (Ex. Ioan Slavici, Geo Bogza, Alexandru Vlahuţă, Barbu Ştefănescu Delavrancea etc.) sau a unui autor maghiar din România a cărui lucrare a fost tradusă în limba română.

Dacă vreți să citiți…

Procedura de înregistrare este simplă: cei care doresc să participe se pot înscrie fie prin e-mail, la adresa citeste.mures@gmail.com, fie chiar la Biblioteca Fundației STUDIUM, în ziua maratonului.
De asemenea, echipa organizatorică recomandă cititorilor să-şi anunțe participarea din timp, astfel nu vor fi nevoiţi să aştepte ca să citească persoanele care s-au înregistrat deja. La înregistrare ne interesează numele şi prenumele, precum şi ora estimativă la care ar dori să citească.

Maratonul de lectură va putea fi urmărit în direct pe pagina de facebook Citește-le Tîrgumureșenilor, https://www.facebook.com/citestele.

Maratonul de lectură „Citește-le tîrgumureșenilor!/Olvass fel Marosvasarhelyért!” din 15 și 22 ianuarie 2018 este organizat de Fundaţia Studium-Prospero, în parteneriat cu Rotaract Club Téka, Teatrul Naţional Tîrgu Mureș, Universitatea de Arte Tîrgu Mureș, revistele Vatra, LitArt și Látó şi Biblioteca Judeţeană Mureş – Biblioteca Teleki Téka, Asociatia Cultură Armeano-Maghiară din Tîrgu Mureş şi Asociaţia Romo Sapiens din Tîrgu Mureş. De asemenea, evenimentul beneficiază de sprijinul Filialei Tîrgu Mureș a Uniunii Scriitorilor din România.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.