Mărţişoarele omeniei

DSC01490Unul dintre programele iniţiate de Consiliul şcolar al elevilor de la Liceul Tehnologic Luduş a avut în vedere strângerea de fonduri pentru sprijinirea activităţii Centrului de zi pentru copii cu dizabilităţi „Impuls”. Concret, unităţile de învăţământ din oraş au fost invitate să se alăture Liceului Tehnologic într-o acţiune care să-i cuprindă pe toţi copiii şi tinerii din oraş, de la vârsta preşcolară până la cei din clasa a XIII-a şi cei de la Clubul Copiilor îndrumaţi de Olga Pal Fagarasi.

Mărţişoarele – fantezie debordantă

„Ideea a fost a noastră”, a spus Diana Man, preşedinta Consiliului şcolar al elevilor de la Liceul Tehnologic, ,,dar am primit un sprijin deosebit de valoros din partea doamnelor educatoare, învăţătoare şi profesoare de la cele două şcoli gimnaziale, Nr. 1 şi „Ioan Vlăduţiu”, de la Clubul Copiilor, Grădiniţa „Căsuţa fermecată” şi de la Liceul Tehnologic”. Târgul de mărţişoare „hand made” a constituit, prin amploarea sa şi prin scopul propus, acela de a dona sumele obţinute din vânzarea mărţişoarelor copiilor cu dizabilităţi de la Centrul „Impuls”, o lecţie practică de viaţă şi de omenie. Adică, un transfer sublim de la copii la copii, de la un suflet la altul.

La deschiderea expoziţiei – târg au participat un mare număr de elevi şi părinţi, au fost prezenţi Dorin Grama, directorul Casei de Cultură, consilierii Liviu Botezan, Ovidiu Pop şi Gelu Puia, directorul ADP şi APL Daniel Şofron, precum şi preşedinta AESA, filiala Luduş, Ana Bordan şi primarul Cristian Moldovan care au prezentat importanţa socială şi umanitară a evenimentului.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.