Masca se poartă obligatoriu în orice spațiu public închis

În Monitorul Oficial, nr. 435, partea I, din 22 mai 2020 au fost publicate ordine comune ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Transporturilor Infrastructurii  și Comunicațiilor, respectiv Ministerului Sănătății, prin care sunt stabilite măsuri și reguli specifice, în mai multe domenii, pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Conform documentului, pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei.

Pentru prevenirea răspândirii COVID-19 se asigură distanța de protecție între persoane, de cel puțin 1,5 m, în zonele cu risc de aglomerare, de informare a pasagerilor, prin afișe sau mijloace de comunicare sonore sau video cu privire la măsurile de protecție sanitară și dezinfecție periodică a zonelor cu risc de aglomerare. Ordinul amintit conține măsuri detaliate pentru fiecare tip de transport, terestru, subteran, aerian și navalm dar și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Ordinul al ministrului afacerilor interne și ministrului transporturilor infrastructurii  și comunicațiilor privind măsuri și reguli în domeniul transporturilor, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Actele normative amintite au fost postate și pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, putând fi consultate accesând link-ul https://www.mai.gov.ro/utile

Comentează cu Facebook