Medicii de familie mureşeni au pichetat Prefectura

Medicii de familie au pichetat joi Prefectura Mureş, fiind nemulţumiţi de “subfinanţarea cronică a asistenţei medicale primare din România şi de imposibilitatea de practică optimă a medicinei de familie”.

Președintele Colegiului Medicilor de Familie din județul Mureș, dr. Remus Șipoș, a declarat joi, în timpul protestului de la Târgu Mureș, că aceștia protestează stând cu spatele la Instituția Prefectului și la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, pe motiv că și decidenții au procedat la fel, refuzând dialogul.

“Astăzi am întors și noi spatele și sperăm că va veni momentul când vom sta față în față la o masă a negocierilor, la o masă a dialogului, pentru interesul cetățeanului, a contribuabilului. Pentru că toți plătim la acest sistem al asigurărilor de sănătate, cu toții avem drepturi, nu doar constituționale și legale, ci drepturi de care să ne putem bucura. În 15 noiembrie, noi, medicii de familie și asociațiile de pacienți cronici, semnatare ale Protocolului Coaliției pentru Sănătate, vom fi în Piața Victoriei pentru a spune că avem drepturi. Suntem cetățeni europeni nu doar prin poziția geografică a României, ci ar trebuie să fim cetățeni europeni prin modul în care ne sunt respectate drepturile. Pe 15 noiembrie ne vedem în Piața Victoriei, trebuie să se întoarcă și ei cu fața la noi, trebuie să ne respecte, pacienți și medici la un loc. Vrem ca MF să însemne Medicină de Familie, nu medicină de faliment”, a declarat dr. Remus Șipoș.

Acesta a spus că protestatarii doresc să se recunoască că medicina de familie este fundația sistemului sanitar și că fiecare cetățean, inclusiv din mediul rural, are dreptul la asistență medicală.

“Cabinetele medicilor de familie din mediul rural sunt închise nu din vina medicilor, ci de către decidenți. Nu toți au bani să se trateze la AKH (în Viena, n.r) , vrem să ne tratăm în România, să ne putem trata în țară la noi. Vrem ca banii asiguraților să rămână în sistemul sanitar. Mai este sistemul informatic de care nu suntem mulțumiți, nici ei nu mai sunt mulțumiți după ce am văzut din relatările presei, de ce se bloca sistemul. Nu vrem ca banii din sistemul de sănătate să ajungă pe mâna hoților. Noi, contribuabilii, vrem ca banii să rămână în sistemul de sănătate. Mesajul nostru este unul sincer și trist: Nu omorâți medicina de familie!”, a arătat dr. Remus Șipoș.

Agerpres

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.