Medicii refuză chimioterapia

editorial-TitiÎn ultimii ani s-a vorbit adesea în România despre criza citostaticelor (problema fiind readusă în discuție în ultimele săptămâni). Însă, în ciuda neliniștii pe care o provoacă această criză pentru anumite categorii de persoane, consider că de fapt este vorba despre o criză falsă. Să presupunem că în România timp de un an nu ar mai fi citostatice… Ce s-ar întâmpla? Ar muri mulți oameni de cancer! Însă, ce e deosebit față de situația actuală? Și acum mor la fel de mulți oameni din cauza cancerului, cu tot cu citostatice!

De aceea, aș pune următoarea întrebare: câte cazuri de vindecări de cancer cunoașteți în urma chimioterapiei? Eu nu cunosc niciunul, deși am cunoscut foarte multe persoane care au suferit de cancer la diferite organe, au făcut tratament cu citostatice și cu raze și au murit după 2-3 ani de la depistarea boii, dacă nu mai repede. Deci, consider că tratamentul cu citostatice este o apă de ploaie, care îmbată moralul pacienților și care aduce venituri substanțiale celor care produc aceste substanțe chimice. Puținele vindecări documentate sunt doar excepții… sau poate miracole.

În plus, tot din cazurile cunoscute de mine (rude sau cunoștințe) este oarecum înșelător. La început, chimioterapia și radioterapia vor reduce dimensiunea tumorilor. Dar după scurt timp boala va reveni și mai viguros. Folosirea îndelungată a acestor „tratamente” nu va duce la distrugerea definitivă a celulelor canceroase.

În schimb, am auzit, e drept, și de câteva cazuri de vindecări. Însă toate vindecările despre care am auzit au un element comun. Oamenii respectivi (unii dintre ei foarte bătrâni și în faze terminale) au urmat toți, după descoperirea bolii, un regim alimentar exclusiv vegetal, bazat pe crudități. Din unele studii se pare că cea mai bună metodă de luptă împotriva celulelor canceroase este de a le înfometa, adică a se evita alimentele de care acestea au nevoie pentru a se multiplica: zahăr, lapte, carne, cafea etc.

Concluzia: tratamentele actuale de cancer nu au niciun un efect pozitiv. La nivel mondial mor de cancer, în fiecare minut, 14 oameni. Iar numărul bolnavilor de cancer crește în fiecare an cu 1%. O concluzie logică ar fi: dacă ceva nu funcționează, e cazul să încerci altceva, nu să te încrezi în același tratament care nu-și dovedește deloc eficiență. Și totuși, oamenii se agață în continuare de citostatice și de raze, spre satisfacția producătorilor acestor substanțe chimice (tratamentul cancerului în țările membre ale Uniunii Europene costă aproape 117 miliarde de euro pe an).

În încheiere, citez un fragment dintr-un articol publicat în Ziarul Financiar, care arată că 75% dintre medici ar refuza chimioterapia dacă s-ar îmbolnăvi de cancer: „Potrivit Natural News, cercetările arată că 3 din 4 doctori şi oameni de ştiinţă ar refuza chimioterapia pentru ei înşişi, datorită efectelor devastatoare asupra întregului corp şi a sistemului imunitar, dar şi datorită ratei de succes extrem de scăzut. Aceştia nu numai că au respins chimioterapia, dar au spus şi că nu le-ar permite membrilor familiilor lor să parcurgă aceste proces! Pe deasupra, numai 2-4% dintre cancere răspund la chimioterapie… Şi totuşi, este tratamentul prescris în mod obişnuit pentru orice fel de cancer”.

Titi Dălălău

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

0 Comentarii

 1. ma eu te-as da in judecata …. dar prostia nu e pedepsita prin lege. Noroc ca nu citeste nimeni ziarul ca de-ar lua de bun ce scri tu acolo ai putea fi acuzat de man slaughter … omor deosebit de grav.

  Deci ba prostule, cand spui “nu există rezultate dupa tratament cu chimio/radioterapie” pui si citat dintr-un studiu care sa dovedeasca stiintific treaba asta. ca e irelevant ce cunosti tu, avand in vedere ca tocmai putem concluziona amandoi ca esti prost si nu stii prea multe.

  in alta ordine de idei rezultatele sunt destul de slabe la tratamente chimio-radioterapice si exista mai multe cauze: in primul rand diganostocul in stadii tardive ceea ce nu tine de eficienta tratamentului ci de conditiile socio culturale ale Romaniei. Pe de alta parte prelungirea vietii cu 2-3 ani pentru cei cu stadii avansate de boala poate fi un foarte mare beneficiu…. ca sunt 2-3 ani in plus , nu in minus.
  Iar in al treilea rand chimio-radio terapia are rezultate excelente aproape in toate formele de cancer combinata cu chirurgia daca e prins in stadiul 1 sau 2. si ca sa nu zici ca vorbesc prostii hai sa-ti dau si exemple despre cat de prost esti
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=cancer

  Concluzia ta e trasa din niste premise false… absolut empirice si speculative.
  asta ar putea fi o lucrare care sa-ti sustina punctul de vedere dar in opinia mea degeaba o citesti ca esti prea prost ca sa intelegi ceva.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23365573

 2. Un articol curajos. Felicitari.

 3. Da, asa o fi domnul Mihai, dar macar eu sunt politicos (spre deosebire de altii…). Iar apoi, vorbeam desigur de cazurile din Romania unde, indiferent de cauze, cancerul se depisteaza de foarte multe ori in stadii destul de avansate. Si precum recunosteati dumneavoastra, in aceste stadii, rezultatele sunt destul de slabe, daca nu foarte slabe. Daca ne-am documenta putin, chiar si pe net, am vedea ca exista clinici care folosesc metode naturiste si care au rezultate bune, chiar pentru cazurile grave.
  Eu nu am spus ca aceasta boala, cancerul, nu e vindecabila. Cred ca e vindecabila, chiar si in stadiile asa-numite terminale. Cred doar ca exista remedii mai bune pentru tratarea bolii decat cele prescrise in general in spitale. Desigur, si credinta este un remediu bun…
  In alta ordine de idei, va rog sa vorbiti respectuos fiindca eu nu v-am jignit cu nimic…

 4. In primul rand, respectul se castiga. cand tu, pe mine, om inteligent ma insulti cu vastele tale cunostinte de medicină eu ma piş pe tine. Dacă tu-ţi permiţi public să afirmi că un cacat e simpatic şi bun la gust eu te pun să-l mănânci.

  documentarea inseamna sa citesti lucrari stiintifice. cand prezinti ceva, ca asa sunt, trebuie sa ai confirmarea unor experti in domeniu in niste lucrări ştiinţifice
  ochiometric si asa cred nu merge, aia-i pentru in fata blocului, cu prietenii la bere.
  Primul link, pe care nici măcar n-ai avut buna cuviinţă să-l deschizi e un search pe PubMed (cea mai mare baza de date medicală din lume cu articole ştiinţifice) după cuvântul cancer. Poţi să fii creativ şi să cauţi ce vrei tu legat de cancer. Ca să nu zici că doar te fac prost, Îţi şi explic de ce eşti atâta de prost…. că ar trebui să fii închis nu să scrii la gazetă.

  al doilea link e un articol ştiinţific care oarecum susţine ipoteza ta, în sensul că spune că şi cu chimioterapie şi fără speranţa de viaţă la femeile peste 65 de ani cu cancer de sân e cam aceeaşi. adică nu e neaparat necesară chimio pentru a mări speranţa de viaţa….
  şi al 3 lea rând când îmi spui că există clinici, trebuie să vii şi cu rezultate publicate în reviste de prestigiu ca să fie validate.
  ca aşa îţi pot spune şi eu că dacă mănânci lecitină o să devii mai deştept dar e demonstrat ştiinţific că dacă iq-ul e mic nicio vitamină din lume nu te face mai deştept.
  Cărţile te fac neprost… cu condiţia să le şi citeşti.

 5. Eu am sa vorbesc din experienta si nu pe baza cercetarilor…soacra mea de 50 de ani, a avut cancer la san la inceput a fost cat un bob de mazare si-a facut biopsia s-a depistat ca e malign si de acolo a inceput calvarul…doctorul i-a recomandat sa faca chimioterapie si raze sa ii localizeze cancerul desi era localizat ca doar i-a luat biopsie din el…a inceput cu chimioterapia si a ajuns intr-un hal de nerecunoscut apoi a bagat-o la raze si incet,incet i-a ars tot sanul si a inceput sa ii cada tot sanul jos bucata cu bucata si sa i se suprainfecteze de mirosea a putregai…de dureri sa nu mai vorbim ca urla de durere abea rezista de la o injectie cu morfina la alta carw i le faceam din 6 in 6 ore plus ca mai lua la mijloc algocalmin si ketonal…in fine…a facut tot ce ii s-a recomandat sa faca cu speranta ca va fii operata si se va vindeca…dupa un timp tot asteptand operatia si vazand ca nu e propusa la operatie m-am dus sa vorbesc cu domnul doctor iar acesta imi spune ca nu se mai poate opera ca e prea tarziu si nu se mai poate face nimic…adica el a tinut-o atat fara sa o opereze recomandandui chimioterapie ca tot el sa zica ca dupa ce a terminat chimioterapia ca e prea tarziu…acum soacra mea se odihneste printre cei trecuti in nefiinta si sigur daca nu facea chimioterapia era mai bine…poate si acum era moarta dar nu sufera atat din cauza razelor care i-au ars sanul pana la putrefactie si chimioterapia care a slabit-o si a facut-o ca o leguma si nici dureri mari nu ar fi avut deoarece cancerul nu doare…dor terapiile ce le faci pentru al tratq…imi pare foarte rau ca am lasat-o pe soacra mea sa faca aceste terapii macar asa murea linistita nu ca o leguma si in dureri groaznice…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.